PEGGY (TEEFJE / °2014)

We verspreiden deze boodschap voor het dierenasiel Waasland. Peggy, een teefje van 4 jaar, is er sedert enkele maanden op zoek naar een 4ever-home: http://asielhond.be/node/406

Update 18/06/2018:
Wij hebben Peggy vandaag ontmoet en kregen de kans om met haar (en haar vriendinnetje Sofie) een wandelingetje te maken (waarvoor heel erg veel dank aan de Wase Dierenbescherming!) en haar wat beter te leren kennen. Peggy is een typisch broodfokteefje dat een tweetal maanden geleden werd binnengebracht met 6 andere chow chows. De broodfokker had ernstige gezondheidsproblemen gekregen, waardoor het asiel de enige oplossing bleek. Gelukkig voor deze chows krijgen ze toch nog de kans om een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Anders dan Sofie lijkt Peggy’s vacht wel verzorgd. Op het uiterlijk afgaand kan je niet zeggen dat zij uit de broodfok komt. Aan haar gedragingen helaas wel: ze is, net als Sofie, heel angstig en niet bekend met alledaagse geluiden: een fietser die ons kruist, voetstappen op kiezelsteentjes. Angstig, héél angstig, maar agressie hebben we niet opgemerkt: op geen enkel moment klonk er gegrom of zagen we blote tanden. Wanneer we haar probeerden te benaderen, ging ze achteruit. Tijdens de wandeling zelf, kwam ze wel relatief dicht naast onze benen wandelen en begon ze aan onze kleren te snuffelen (tja, wij hebben zelf ook een chow thuis :-))

Noch Peggy, noch Sofie hebben tijdens onze wandeling een plasje gedaan. Ook een snoepje hebben ze niet aanvaard. Teveel stress wellicht. Zelfs snuffelen kwam er bij Peggy niet aan te pas.

We hebben het al vaker gezien: soortgelijke getraumatiseerde chows komen meestal volledig op hun plooi wanneer ze voldoende tijd, liefde en geduld krijgen om vertrouwen te krijgen in hun nieuwe baasje. En dat heeft Peggy eigenlijk al een beetje bewezen: toen ze terug in haar hokje werd gebracht door haar begeleider merkten we op dat ze zich probleemloos door hem laat aaien. Wanneer hij zijn hand uitstrekt, gaat Peggy niet achteruit. Het mooiste bewijs dus dat ze het wel degelijk in zich heeft om mensen opnieuw te leren vertrouwen.

Op de website van het asiel staat vermeld dat er nog gewerkt moet worden aan de zindelijkheid. We hebben deze vraag ook gesteld aan Peggy’s verzorger en hij bevestigde dat ze eigenlijk “zo goed als” zindelijk is. Haar hokje is bijna altijd proper.

Of Peggy compatibel is met poezen, is helaas niet geweten. Bij kleine kindjes zouden we haar niet plaatsen, daarvoor is ze nog te angstig. Ze is altijd gewend geweest om bij andere honden te leven, dus daar verwachten we zeker geen problemen.

Kandidaten voor Peggy wordt gevraagd contact op te nemen met het dierenasiel en daar te vragen naar Kris. Maak zeker op voorhand een afspraak! Dit kan via 03/777.34.44.
De adoptieprijs bedraagt 150€.

Wij zijn er van overtuigd dat Peggy bij de juiste mensen zal openbloeien tot een lieve, prachtige chow!

Update 22/06/2018:
Amper 4 dagen na het plaatsen van deze oproep, krijgen we het fantastische nieuws dat zowel Peggy als Sofie werden geadopteerd door een familie uit Nederland! Een mooier scenario hadden we niet durven dromen.

Vanochtend kregen we nog maar een berichtje van Samantha om meer info te vragen over beide chowdames en hun omgang t.o.v. andere honden. We hoopten uiteraard dat Samantha zou overwegen om een thuis te bieden aan Sofie en Peggy, maar vanavond werd het nieuws nóg mooier.

Samantha liet ons weten zowel Peggy als Sofie te hebben geadopteerd! Een enkele reis van bijna 3 uur hield haar niet tegen om de chowteefjes te ontmoeten en ook meteen mee naar huis te nemen (in Nederland).
Daar namen ze de tijd om volop op verkenning te gaan, en liepen ze al snel lekker rond in de tuin! Naast een héél grote tuin, een 2-jarig chowvriendje, staat hen vooral veel liefde, geduld en vertrouwen te wachten.

Wij konden ons geen mooier scenario bedenken.

Bedankt aan al onze Facebook-volgers om onze oproep zo massaal te hebben gedeeld! Zonder jullie hulp was onze boodschap nooit bij de juiste mensen terecht gekomen.

💖💖💖 En 1000x DANK aan Samantha om huis en hart open te stellen voor deze 2 toppertjes.💖💖💖
(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)

Eén antwoord op “PEGGY (TEEFJE / °2014)”

 1. Beste,

  Bedankt voor uw bericht.

  Chow chows die via onze vereniging worden geadopteerd, worden verplicht gesteriliseerd en gecastreerd, zo staat het ook in het adoptiecontract.
  Bij de 2 dames die in het asiel van Sint-Niklaas verbleven, is de adoptie rechtstreeks via het asiel gebeurd – wij hebben hierin geen “medezeggenschap” aangezien de hond niet “van ons” is.

  Wij hebben wel contact gehad met de adoptanten van Peggy en Sofie en krijgen nog steeds heel uitgebreide updates. Ik ben er van overtuigd dat het mensen zijn met het hart op de juiste plaats.
  De medische zorgen die beide teefjes intussen toegediend kregen, is daar een mooi bewijs van.

  We hebben het met de adoptanten ook gehad over de sterilisatie / castratie en aangezien niet geweten is wanneer de dames loops waren, moeten zij nu eerst afwachten wanneer de volgende loopsheid zich voordoet zodat ze nadien de sterilisatie in orde kunnen brengen.

  Ik denk dat we, apart hiervan, heel tevreden mogen zijn met deze adoptie, aangezien Sofie en Peggy echt héél schuchter en angstig waren. De adoptanten hebben hun hart opengesteld om tegelijkertijd 2 chows te adopteren om hen een beter leven te schenken. Daar zijn we echt heel blij om 🙂

Reacties zijn gesloten.