ZOEF (REUTJE / °2015)

Zoef is een reutje van 3 jaar die op zoek is naar een familie waar hij een leuk chow-leven mag leiden! Een leventje zonder opgesloten zitten in een bench in het washok (je weet maar nooit dat hij de woonkamer vuil zou maken!), een leven waarin hij lekker veel mag buiten spelen en mag gaan wandelen (je weet maar nooit dat hij niet buiten mag, want dan worden zijn pootjes vuil!).

Helaas heeft Zoef de voorbije 3 jaar weinig leuke uitdagingen gekend: bijna de hele dag moest hij doorbrengen in een bench in het washok, omdat (inderdaad) de woonkamer proper moest blijven. Buiten spelen is hem ook onbekend, want zijn baasjes waren bang dat hij dan teveel vuiligheid naar binnen zou brengen. Wandelen deed hij zelden, 1 keer mocht hij naar een hondenspeelweide waar hij genoot van het spelen met de andere honden.  Zoef droeg ook de hele tijd stropketting en werd danig op de proef gesteld voor wat betreft het ophouden van zijn behoeften. Zijn baasjes vonden het “heel flink” dat hij er eens in slaagde om 24uur alles op te houden.

Zoef’s baasjes namen contact op met het dierenasiel in Roeselare, maar ook daar is het dweilen met de kraan open. Daarom werden wij rechtstreeks gecontacteerd door het asiel. Uiteraard willen we helpen! Gelukkig kwamen we in contact met Chiara, die zich opgaf om (tijdelijk) opvang te schenken aan Zoef. Chiara ging langs bij de baasjes en twijfelde geen moment: Zoef moest zo snel mogelijk kennismaken met “the real life”! Weg bench, weg washok, welcome freedom! 🙂

Al na dag 1 is Chiara vol lof over haar logee:
Zoef is een heerlijke chow chow! Gisteren zijn we naar een soort buurtfeest geweest en ik heb Zoef meegenomen en het was zalig om te zien! Hij is zo sociaal.. voelde zich op zijn gemak tussen de mensen! En met kinderen super!!! Hij gaat heel voorzichtig om met kleine kinderen en geeft ze voorzichtig een likje”

Zoef geeft trouwens heel duidelijk aan dat hij er niet mee gediend is om in een bench te moeten vertoeven. Bij Chiara moest hij eventjes in de bench, maar meneer uitte zijn ongenoegen…. door er lekker in te plassen! 🙂 Maar er is niets waar Chiara geen oplossing voor heeft ;-):

“Ik heb hem daarnet in bad gedaan want hij had in de bench geplast en erin gaan liggen.. 😛 ik heb ondertussen samen met mijn vriendin (die hondentrimster is) eventjes de pootjes bijgeknipt en de poep.. het haar was veel te lang. Hij ruikt nu lekker fris. Ik heb er ook wat hondenparfum opgedaan 😁 we hebben wat gekamd ook maar hij heeft het niet zo graag dus hebben we het maar wat met rust gelaten”

Helaas is Chiara’s hondje niet zo blij met de komst van Zoef en proberen we op korte termijn een leuk adoptiegezin voor hem te vinden. Aangezien Zoef’s vaccinaties niet in orde zijn, gaan we eerstdaags met hem naar de dierenarts zodat we hem tegelijkertijd ook kunnen onderwerpen aan een algemene check-up.

Update 15 juni:
Chiara’s hondje is helemaal “losgekomen” na de komst van Zoef. Samen spelen vinden ze fantastisch! ‘t Hoeft trouwens geen speelgoed te zijn, enkele washandjes of handdoekjes zijn prima! 🙂

Het enige “werkpuntje” dat Chiara kon ontdekken bij Zoef: hij rolt héél graag in zijn eigen uitwerpselen 🙂

We zijn ons er van bewust dat er héél wat mensen stapelverliefd geworden zijn op het karakter (en uiterlijk!) van Zoef. Dat merkten we aan de vele aanvragen die we voor hem kregen. Er waren zoveel fantastische kandidaten, dat we het zelf heel moeilijk en verdrietig vonden om niet iedereen goed nieuws te kunnen melden, tenslotte gaat het om 1 chow, die 1 familie zoekt.

Zoef gaat eerstdaags langs bij het trimsalon en zal dan verhuizen naar Averbode, waar Bailey hem alvast opwacht om samen leuke spelletjes te spelen!

Update 25 juni:
Zoef’s laatste dag bij Chiara. Tijd voor een bezoekje aan het trimsalon:


Update 26 juni:
Vandaag is D-day voor Zoef! Hij zal zijn gastgezinnetje inruilen voor zijn 4-ever home in Averbode. En daar heeft Chiara het (heel begrijpelijk) ook moeilijk mee, maar er staat hem een héél enthousiast gezinnetje op te wachten!

Update 27 juni:
Gelukkig is Zoef een heel makkelijke chow die zich overal heel snel thuis voelt. Zolang er maar gespeeld kan worden, is het voor Zoef allemaal prima! 🙂

Lynn en Kim laten ons weten hoe de eerste dag en nacht verlopen is: “Super! Als we pas thuis kwamen was het natuurlijk verkenning, en ik denk dat hij echt heel moe was, hij heeft heel de nacht door heel flink geslapen, niks gehoord. Vandaag buiten gespeeld en nu ligt hij tegen mijn been te rusten en af en toe zet hij zich eens recht om met zijn kopje te duwen om te zeggen da’k moet fletsen. Zalige hond 😍 Op de volgende foto is hij uitgeteld na een hele voormiddag spelen met zijn lievelingsspeeltje ☺️😂:


& Bailey.. vraagt zich af of ze er nu een 4ever vriendje bij heeft?! Leeeeeeuk seg!

Update 29 juni:
Football-time! Samen met papa supporteren voor België!

Die match is véééél te saai voor mij papa. Ik ga samen met Bailey buiten naar de poes van de buren kijken!

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)