WIE WE ZIJN…

Onze vereniging is opgericht in maart 2018 en bestaat uit 4 bestuursleden/vaste vrijwilligers.

Ons doel is duidelijk: de chow chow helpen waar we kunnen. Dit betekent voor ons ook dat elke eurocent die bij ons binnenkomt aan de chow wordt gespendeerd. Wij en onze vrijwilligers werken volledig belangeloos en worden onder geen enkele vorm vergoed voor verplaatsingen of andere inspanningen.

We stellen ons graag aan jullie voor:

Het Bestuur:

Kristien Van Assche, Sint-Amands (BE)“11 jaar geleden: een “coup de foudre” van jewelste! Een eigen chow… elke dag ontzettend dankbaar dat hij er nog steeds bij is en hopelijk nog lang mag bij blijven! Het grote contrast: de confrontatie met chows die niet zo’n mooi leven leiden. Die kwam er in 2016 bij een bezoek aan het asiel in Sint-Niklaas, waar 12 chow chows in beslag genomen werden. Overmand door onmacht zocht ik een weg om hen te helpen. Ik kwam terecht bij de Franse organisatie “Chow au Coeur”, waar ik anderhalf jaar vrijwilliger werd. Het kriebelde…. zouden we geen “eigen” vereniging kunnen oprichten? Yes, we can… ! My love 4 chows? 4ever and ever…”

Ingrid van der Meer-Christiaans,  Grave (NL):“Toen ik in 1992 mijn bloemenzaak verkocht ivm een opgebouwde allergie, kreeg ik van de nieuwe eigenaar een zwart bolletje wol cadeau. Ming was mijn eerste Chow Chow. Het karakter van de Chow was voor ons een verrassing maar wel een hele aangename. Het karakter paste zo goed bij ons dat we na een jaar besloten er een vriendinnetje voor Ming bij te nemen. Dat werd Changa, ook een zwarte Chow . Van beide dames hebben we heel veel jaren mogen genieten. Changa overleed spontaan toen ze 13,5 was aan een kantelmaag. Ming moesten we met 15,5 in laten slapen na 2 hersenbloedingen. Na een rustperiode van 1,5 jaar met veel verdriet begon het weer te kriebelen en kwam Fen op ons pad. Inmiddels is Fen ook weer 10 geworden. Fen is een echte eigenwijze maar ook een hele lieve en aanhankelijke Chow. Afgelopen jaar kwam ik via Facebook in contact met chow4ever en toen er vraag was naar vrijwilligers heb ik mij aangemeld. Ik doe dit met veel plezier en probeer te helpen waar ik kan. Een Chow Chow is de beste vriend die je kunt hebben in het leven!”

Mirthe Raemen, Pelt (BE):

“Toen Bram en ik gingen samenwonen, wisten we al vrij snel dat we ooit een chowchow als huisdier wouden. Toen een vriendin van mij met een foto van Buddy kwam, een chowchow die niet meer bij zijn toenmalig gezin kon blijven, is alles in een sneltempo verlopen.
Hij kwam bij ons op bezoek en de toenmalige eigenaar kon zien dat hij zich meteen goed voelde bij ons. 
Na een maand is hij dan definitief bij ons ingetrokken. Wat was het leuk.. De vele knuffels, de leuke wandelingen… Jammer genoeg hebben we begin januari afscheid moeten nemen van hem omwille van een tumor op zijn zenuwstelstel. 

Het gemis was groot.. maar toch waren we vrij snel klaar voor een nieuwe liefde in ons leven. Begin februari gaven we ons op als gastgezin/adoptiegezin. Niet veel later kwam Bert op bezoek bij ons en zag dat het goed was.. 
Op een dag kregen we telefoon van Carine.. Er was een broodfokteefje, Louise, die toch wel dringend een betere thuis zocht. We zagen het meteen zitten en ze kwam onze kant op met de hulp van de vele vrijwilligers. Het was door deze actie dat mijn nieuwsgierigheid en mijn wil om mee te helpen in de organisatie gegroeid is. Toen de oproep kwam voor meer vrijwilligers in Limburg, heb ik geen moment getwijfeld. 
Hopelijk kan ik snel mijn steentje bijdragen om deze lieverds een nieuwe, betere thuis te geven.”

Janne Jacobs, Bree (BE):

“Zo’n vijftien jaar geleden hebben we onze eerste herplaatser in huis gehaald, een sharpei genaamd Gizmo en zo is mijn liefde voor dieren te helpen begonnen.

Hierna volgden nog verschillende sharpei’s en in de tussentijd was ik vrijwilliger voor de kattenafdeling van het dierenasiel en heb ik verschillende nestjes groot gebracht.

Wegens werk ben ik daar mee moeten stoppen maar mijn laatste nestje heb ik volledig geadopteerd.

Na een tijdje begon het toch weer te jeuken om diertjes te kunnen helpen.

En na een oproep op Facebook hebben we ons als gastgezin opgegeven voor de Vereniging Chow4ever en de éne na de andere chow  opgevangen  en zo groeide mijn passie voor de Vereniging nog meer !

Inmiddels hebben we vier honden waaronder twee Chow Chows”

ONZE WAARDEVOLLE “LOSSE” MEDEWERKERS:
Onze vereniging is op heel korte tijd heel erg bekend geworden in zowel België als Nederland. Zo bekend dat we extra hulp moesten inschakelen. Onze “losse medewerkers” zijn mensen die zich, net zoals de vaste vrijwilligers, belangeloos inzetten en hun vrije tijd opofferen om ‘onze’ chows te helpen. Zij staan ons bij om chows in het asiel te gaan bezoeken en analyseren, om te helpen bij het vervoer naar gast- en adoptiegezinnen, om met chows naar de dierenarts te gaan, ….
Kortom: voor ons zijn ze van ONSCHATBARE waarde!

Voor België zijn we héél blij om Philip Aerts, Eveline KoningsPatricia VincentBert Swartelé, Helga Bronselaer & Katinka Van Spaandonk als vrijwilligers bij ons te hebben! Voor Nederland zijn we trots om op Ilse Van der Velde & Wendy Drent te mogen rekenen.

Gerelateerde afbeelding

Philip Aerts, Aartselaar (BE):“ikzelf ben eigenlijk opgegroeid met honden. Ook al mochten we thuis geen huisdieren hebben, toch ben ik met honden opgegroeid. Want de mama en papa waren zelfstandigen, en dan zat ik vaak bij oma. En oma was het einde, want oma had een hond. Daar leerden we heel kordaat omgaan met dieren. Want oma kwam van de boerderij. Naarmate het ouder worden, was de drang om zelf een hond te hebben en vertroetelen groot. En toen leerde ik het ras CHOW CHOW kennen. En ik wist het direct. Dit is het. Dit is mijn ras van hond. Mogelijk even koppig maar minstens even beschermend. Vandaar dat ik met blijheid mag melden dat ik als vrijwilliger mijn steentje kan bijdragen aan de geweldige organisatie van Chow4Ever. Zo kan ik mijn passie en de liefde voor, helemaal ten goede laten komen.”

Eveline Konings, Kalmthout (BE):


“Ik heb het nooit anders geweten. Sinds mijn kleutertijd werd ik omringd door dieren. Katten, konijntjes, hamsters, schildpadden, vissen,.. Zelfs ‘homeless’ poezen kregen/krijgen bij ons voedsel en een warme slaapplaats. Omwille van deze poezen, ontbraken enkel honden nog in dit lijstje. Er moest een keuze worden gemaakt.

Via een vriendin kwam ik in contact met de Chow Chow, een ras die meteen een plaats in mijn hart had. Koppig, maar met een groot teddybeergehalte. Zodra ik plannen maakte om zelfstandig te wonen, stond mijn besluit vast. In mijn huisje en leven was een Chow Chow welkom.

En zo kwam Ella-June in mijn leven. Bij het ophalen van haar ontdekte ik in haar paspoort dat zij een broodfok puppy was. Dit was mij nooit verteld. De dierenarts bevestigde mij dat Ella-June, gelukkig, kerngezond was. Een eerste stap in de richting om andere Chow Chows die het minder goed hadden te helpen, was mede door Ella-June’s verhaal gezet.

Tijdens het opzoekwerk om Ella-June een speelkameraadje te geven, kwam ik in contact met Chow au Coeur. Zij stelden mij Simba voor, een jonge Chow Chow, zeer speels. Hij had niet zo een stabiel leven achter de rug en ik wilde hem heel graag een 2de kans geven. Met Ella-June had Simba van het eerste ogenblik een warme vriendschapsband, het klikt echt tussen die twee. Of zoals ik wel eens kon lezen, een ‘match made in heaven’.

Vanaf toen begon ik mij nog meer te verdiepen in de organisatie Chow au Coeur en het latere Chow4ever. Wat startte met enkel Chow Chow verhalen en foto’s te delen, aankopen te doen bij sites zodat Chow4ever er baat bij heeft, gaat het voor mij nu een stukje verder. Onlangs ben ik vrijwilliger geworden. Chow Chow’s een nieuw en beter leven bezorgen, Chow Chow’s een gouden thuis ‘4ever’ te geven. Daar ga ik het voor doen, voor niets minder.”

Patricia Vincent, Diksmuide (BE):

“Een kleine moeite voor wat je ervan terug krijgt. Jade, June, Jule, Patricia”

Bert Swartelé, Pulle (BE):

“Ik heb thuis nooit honden gehad, maar ze altijd wel graag gezien. Met mijn vriendin Natacha hadden we het er al wel over gehad, maar we wachtten een beetje het juiste moment af. Toen er dringend een oplossing gezocht werd voor Cinna, hebben we niet getwijfeld en haar bij ons opgenomen. Zo bleef ze tenminste in de familie! Van deze beslissing hebben we nog geen seconde spijt gehad. We krijgen zoveel liefde en dankbaarheid van ons vriendinnetje dat we ze nooit meer willen missen. Ook onze twee kindjes, Milan en Marthe zijn dol op haar. Aangezien we niet alle hondjes zelf kunnen opvangen en een gouden mandje bieden, proberen we toch op een andere manier ons steentje bij te dragen in hun zoektocht! “

Wendy Drent, Haelen (NL):
 
“Al van kinds af aan ben ik met honden opgegroeid. We hebben thuis een Bobtail gehad (herplaatser) en West Highland White Terriers. Toen ik tien jaar geleden mijn huis kocht duurde het dan ook niet lang voordat er weer honden in mijn leven kwamen. Dit keer Newfoundlanders, ook herplaatsers.
In 2018, na weer een paar jaar zonder honden, besloot ik dat ik daar dolgraag verandering in wilde brengen. Het moest alleen een kleinere hond worden, omwille van de ruimte en het feit dat er ook nog twee katten hier rondrennen.
 
Daarna begon de zoektocht naar welk ras geschikt zou zijn. Tijdens het vergaren van informatie over het ras Chow Chow, kwam ik op de site van Chow4ever terecht en zo ook bij de honden die een gouden mandje zochten. Ik was meteen heel enthousiast over het ras en over de werkwijze van Chow4ever. Tevens verliep het contact met Ingrid erg fijn, wat een goede indruk maakte.
 
En zo geschiedde dat ik sinds november 2018 dolblij ben met Barney (a.k.a. Blacky), een beer van nu 3,5 jaar die wij vanuit België naar Nederland hebben mogen halen. 
Sinds kort mag ik mij nu ook trotse vrijwilliger van de vereniging noemen. Ik vind het een eer en ben blij als ik mijn steentje bij kan dragen. Het is zo fijn om te zien als de honden goed terecht komen en dat de herplaatsing heel goed verloopt. Veel mensen zijn huiverig voor een herplaatser, zonde! Je krijgt er zoveel voor terug! “

Helga Bronselaer, Scherpenheuvel-Zichem (BE)

“Van thuis uit heb ik de liefde en het respect voor dieren meegekregen . Mijn grootouders, die een paar huizen verder woonden, hadden schapen, pony’s, kippen, konijnen, honden en katten … Mijn eerste hondje Bobby was een teckel, na hem kwam Brom, een eigenwijze chowchow die even koppig was als de teckel, maar oh zo lief en heel beschermend naar ons toe… 8 jaar is ze geworden, gestorven door problemen met de nieren … Voor mijn eigen gezinnetje koos ik de eerste jaren bewust voor een kat als huisdier omdat we allebei zeer onregelmatige uren hadden en te weinig tijd voor een hond. Toen onze dochter wat ouder werd en ik de kans kreeg om minder te werken , kwam 11 jaar geleden onze Ybo in ons leven .. mijn eerste eigen chowchow. Ze heeft alle typische karaktertrekken maar ze zit in mijn hart , hopelijk nog voor enkele jaren. Zij leidt hier een luxe-leventje maar ik besef dat er vele chowchows onbegrepen worden en net door hun speciale karakter het niet zo getroffen hebben. Dat is dan ook de reden waarom ik mij als vrijwilliger wil inzetten voor chow4ever”