TAIKO (REUTJE / °2014)

 

Taiko is een 4 jaar oude gecastreerde reu die een typisch chow-karakter blijkt te hebben. Hij heeft geen zin om zich te verplaatsen wanneer de vriendin van zijn baasje hierom vraagt. 😉
Taiko woont nu in een samengesteld gezin, de vriendin en haar kinderen zijn bang van hem als zijn baasje van huis is. Dat gebeurt wel vaker, omdat hij vrachtwagenchauffeur is.
Taiko eet alles, van tafel en brokken! Voor de eigen roedel is hij vriendelijk, kat en kind. Voor kleine kinderen is hij een no go……
Wordt afgestaan, omdat vriendin en kids bang zijn van hem als baasje niet thuis is.  Als Taiko gedwongen wordt tot iets wat hij niet wilt, durft hij wel eens te grommen.

update 6 januari:
Zo af en toe hebben wij het geluk aan onze kant. Enkele dagen geleden kwam er een privé-berichtje binnen op onze Facebook-pagina. Afzender: de dochter van een kandidaat-adoptante die haar chow chow onlangs verloren is. Mama Nadia mist haar chow chow enorm en wil erg graag een nieuwe chow in haar huis (en hart) verwelkomen. We stellen Taiko voor en Nadia wil graag starten als gastgezin. Zo gezegd, zo gedaan…. Taiko komt aan bij Nadia en daar begint hij meteen met het verkennen van de tuin. Even zijn stempel erop zetten en dan een slokje drinken.

En afscheid nemen, bij sommige (ex)-baasjes verloopt dat zonder enig probleem. Niet bij Steven, noch bij zijn zoontje.

Nadia zal ons helpen om Taiko te leren kennen en wanneer hij wat geacclimatiseerd is, staat er ook een dierenartsbezoekje op het programma. Wij willen vooral graag meer duidelijkheid over de toestand van zijn oogjes, maar zoals elke chow die in onze vereniging komt, zal Taiko ook een algemene medische check up krijgen.

Maar eerst: een beetje ontspanning…. wandeltijd!

en daarna: een beetje op adem komen…