SOFIE (TEEFJE / ° 2014)

We verspreiden deze boodschap voor het dierenasiel Waasland. Sofie, een teefje van 4 jaar, is er sedert enkele maanden op zoek naar een 4ever-home:  http://asielhond.be/node/389

Update 18/06/2018:
Wij hebben Sofie vandaag ontmoet en kregen de kans om met haar (en haar vriendinnetje Peggy) een wandelingetje te maken (waarvoor heel erg veel dank aan de Wase Dierenbescherming!) en haar wat beter te leren kennen. Sofie is een typisch broodfokteefje dat een tweetal maanden geleden werd binnengebracht met 6 andere chow chows. De broodfokker had ernstige gezondheidsproblemen gekregen, waardoor het asiel de enige oplossing bleek. Gelukkig voor deze chows krijgen ze toch nog de kans om een mooie toekomst tegemoet te gaan.

Dat Sofie uit de broodfok komt, kan ze jammer genoeg niet verbergen: haar vacht is onverzorgd, zit vol klitten, maar onder die verwaarloosde vacht zit volgens ons wel veel potentieel. In het begin van onze wandeling was ze erg wantrouwig en achterdochtig naar ons toe, maar toen we op terugweg waren, zagen we al verschil. Sofie liet zich zelfs 2x op haar kopje aaien. Op geen enkel moment hebben wij agressie opgemerkt: geen gegrom, geen blote tanden, wel een chow die géén vertrouwen heeft in vreemden en niet gesocialiseerd werd met alledaagse geluiden. Een voorbeeldje: een fiets die wat luidruchtig voorbijkomt, voetstappen op kiezelsteentjes.

We hebben het al vaker gezien: soortgelijke getraumatiseerde chows komen meestal volledig op hun plooi wanneer ze voldoende tijd, liefde en geduld krijgen om vertrouwen te krijgen in hun nieuwe baasje.

Op de website van het asiel staat vermeld dat er nog gewerkt moet worden aan de zindelijkheid. We hebben deze vraag ook gesteld aan Sofie’s verzorger en hij bevestigde dat ze eigenlijk “zo goed als” zindelijk is. Haar hokje is bijna altijd proper.

Of Sofie compatibel is met poezen, is helaas niet geweten. Bij kleine kindjes zouden we haar niet plaatsen, daarvoor is ze nog te angstig. Ze is altijd gewend geweest om bij andere honden te leven, dus daar verwachten we zeker geen problemen.

Kandidaten voor Sofie wordt gevraagd contact op te nemen met het dierenasiel en daar te vragen naar Kris. Maak zeker op voorhand een afspraak! Dit kan via 03/777.34.44.
De adoptieprijs bedraagt 150€.

Wij zijn er van overtuigd dat er onder Sofie’s verklitte vacht een prachtige chow schuilt. Zowel vanbinnen als vanbuiten.

Update 22/06/2018:
Amper 4 dagen na het plaatsen van deze oproep, krijgen we het fantastische nieuws dat zowel Peggy als Sofie werden geadopteerd door een familie uit Nederland! Een mooier scenario hadden we niet durven dromen.

Vanochtend kregen we nog maar een berichtje van Samantha om meer info te vragen over beide chowdames en hun omgang t.o.v. andere honden. We hoopten uiteraard dat Samantha zou overwegen om een thuis te bieden aan Sofie en Peggy, maar vanavond werd het nieuws nóg mooier.

Samantha liet ons weten zowel Peggy als Sofie te hebben geadopteerd! Een enkele reis van bijna 3 uur hield haar niet tegen om de chowteefjes te ontmoeten en ook meteen mee naar huis te nemen (in Nederland).

Daar namen ze de tijd om volop op verkenning te gaan, en liepen ze al snel lekker rond in de tuin! Naast een héél grote tuin, een 2-jarig chowvriendje, staat hen vooral veel liefde, geduld en vertrouwen te wachten.

Wij konden ons geen mooier scenario bedenken.

Bedankt aan al onze Facebook-volgers om onze oproep zo massaal te hebben gedeeld! Zonder jullie hulp was onze boodschap nooit bij de juiste mensen terecht gekomen.

💖💖💖 En 1000x DANK aan Samantha om huis en hart open te stellen voor deze 2 toppertjes.💖💖💖


(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)