SKIPPY (REUTJE / °2015)

Gouden 4ever mandje gezocht voor de prachtige en lieve Skippy

 

Is hij niet mooi, deze jongen?

Skippy is ruim 3 jaar oud en heeft de eerste tijd van zijn leven bij een broodfokker gezeten. Hij is later geadopteerd door een oudere heer die helaas in een verzorgingshuis moest worden opgenomen en niet meer naar huis zou kunnen terugkeren.

Nadat Skippy 2,5 week alleen heeft gezeten in zijn ‘vertrouwde’ omgeving (hij werd 1x per dag uitgelaten en gevoed door de verzorgers van zijn exbaasje)  hebben wij alles op alles gezet om hem via Chow4ever te herplaatsen. Skippy werd ondergebracht bij een gastgezin waar het niet goed ging, wellicht doordat het ineens teveel verandering en te druk voor hem was.

Kathleen en Jurgen ontfermden zich over hem als tussenoplossing en dat ging al veel beter, hij kon daar lekker socialiseren met de andere honden, echter dit was absoluut een tijdelijke noodgreep.

Wij schoten onmiddellijk in actie en zochten naar een rustig huis zonder andere dieren dan wellicht een hond. Dit vonden we in het huis van Ronald in Amsterdam. Het was een hele reis voor Skippy, maar die heeft hij perfect doorstaan.

Ronald heeft nog een oudere Chow teef Yana uit de broodfok en later het asiel gered en heeft ervaring met het ras. Zijn reutje was helaas onlangs overleden en Yana leek hem te missen. En zo kwam Skippy die leegte opvullen. Het was spannend hoe zij op elkaar zouden reageren. De eerste kennismaking verliep goed en al heel snel waren de twee dikke vriendjes. Wat een geluk voor hem!

Het karakter van Skippy
Na een poosje toen de rust wat was teruggekomen, werd ook het karakter van Skippy duidelijk. Ronald heeft hem goed geobserveerd en vertelt ons dat het binnenshuis een loyale, aanhankelijke, rustige maar wel een grensaangevende hond is. Echt een topper. Hij kan goed samen met Yana een aantal uren alleen in huis zijn, ze hebben nooit iets stuk gemaakt. Wanneer Ronald op bezoek bij vrienden gaat en de honden gaan mee, vindt hij dat ook leuk en is, wanneer hij deze personen kent, heel relaxt.
Wanneer er thuis bezoek komt gaat Skippy in eerste instantie in de waakmodus…….. Dan is hij terughoudend en kijkt op zijn eigen wijze de kat uit de boom. Wanneer het bezoek rustig zit en Skippy kan op zijn eigen manier kennismaken, vindt hij het prima. Skippy moet nog leren dat het bezoek wat overhuis komt goed volk is. Daar ligt voor hem nog een leerpuntje……
Op straat loopt hij keurig aan de lijn en kan fijn wandelen maar verdedigt met verve zijn roedel. Katten zijn zoals het menig Chow betaamt, een jachtobject…… Die zijn er om leuk achteraan te rennen. Ook hier ligt voor hem dus nog een leerpuntje………
Qua eten is Skip helemaal niet kieskeurig, hij eet brokken en om de andere dag blikvoer; hij is nu keurig op gewicht en behoorlijk aangesterkt, dat is fijn in iedergeval……. Chapeau Ronald…….
Niet alle kinderen zijn favoriet bij Skippy maar kinderen vanaf 10 jaar vormen geen probleem als ze tenminste rustig zijn. Kleinere kinderen tolereert hij zolang zij hem met rust laten.

   

Skippy zal je helemaal met zijn charme overdonderen als je hem genoeg aandacht, liefde én lekker eten geeft.
Ronald heeft maar weinig woorden nodig om Skippy te beschrijven: ‘Een kanjer’ in 2 woorden. Er is dus vooral hoop voor Skippy dat hij op een dag een baasje vindt die helemaal past bij hem en die hem voldoende vertrouwen kan geven om verder te groeien als een fijne, waakse Chow…….

Wat zoeken wij dan voor Skippy?
Ronald woont in een appartement en de lift betekent voor Skippy stress….. Daar in zo’n kleine ruimte kom je immers allemaal vreemde mensen tegen, oei…. Niet leuk!!!

We zoeken voor onze Skippy een huis met een tuin, dat zeker, want hij is heel graag buiten….. en zoals je kunt lezen heeft hij het niet zo op liften…….. nee, gewoon liever met 4 poten wonen op de begane grond……
Wat steeds weer naar voren komt is dat Skippy ondanks dat hij nog maar 3 jaar is, een enorme behoefte heeft aan rust: “laat mij m’n gang maar gaan’ lijkt hij uit te stralen. Geen moeilijk leven alsjeblieft, ik heb al genoeg gehad ……..”.
En ja, daar zijn wij het mee eens. Genoeg is genoeg……..

Aan Skippy zul je een hele lieve aanhankelijke Chow met karakter hebben als hij je vertrouwen eenmaal heeft gewonnen. Met veel geduld en heel veel wederzijdse liefde moet het geen probleem zijn om een liefdevolle band op te bouwen tussen deze lieve beer en de toekomstige eigenaar(s)……..

update 9 december:

Vanmorgen werd Skippy opgehaald bij zijn gastpapa Ronald in Nederland, om van daaruit door Ingrid & Wilco naar België te worden gebracht waar zijn adoptiebaasjes hem met veel liefde stonden op te wachten.

Ook voor Skippy was Sinterklaas deze week bij hen langsgeweest! Hij bracht o.a. een mand, eet- en drinkbakken & speelgoed.

De eerste ontmoeting verliep alvast positief. Wij zijn heel erg benieuwd naar het verdere verloop van Skippy’s adoptie 💖🐾😍