SIMBA (REUTJE / °2016) — OP PROEF

Hallo Chowvrienden ik ben Simba……….

Onlangs werd ons gevraagd een permanent huisje te helpen vinden voor Simba, een jonge niet gecastreerde reu van 2 jaar.

Volgens zijn huidige baasje is  Simba een schat van een hond en een enorme kunffelkont. Hij is lief, heel lief, soms wel eens een beetje te lief. Hij kan heel goed met andere honden en laat zich soms wel eens intimideren. Simba is nog niet gecastreerd en dat maakt nog wel eens wat los bij andere reutjes. Echter als die lelijk tegen hem doen, deinst hij terug……..

Simba vindt alles en iedereen even leuk en beschikt over veel zelfvertrouwen. Hij kan goed met andere honden en zou zelfs kunnen leren om met katten te leven aangezien hij geen agressief gedrag naar ze toont. Hij wil er wel graag mee spelen maar daar zijn poezen niet voor……. dat weten we…….

Hij kan ook goed met kinderen, maar soms is hij in zijn speelsheid nog een beetje lomp en vergeet hij dat hij hele kleine mensjes omver kan lopen.

Buiten aan de lijn is hij erg enthousiast en kan soms wel eens wat te veel trekken maar iemand die consequent is en weet wat hij/zij hier mee moet doen zal hem zeker hierop  kunnen bijsturen.

Simba kan heel goed een paar uurtjes alleen zijn.

Wat zoeken we voor deze mooie jongen?

Een permanent nieuw huis waar hij een mooi leventje zal krijgen met veel aandacht en fijne wandelingen en natuurlijk kwalitatief goed voer, dat is voor hem noodzakelijk en een investering in de gezondheid van de hond; het spaart dure bezoekjes aan de DA uit …. Simba is een gezonde jongen maar knaagt weleens aan zijn pootjes als hij het verkeerde voer krijgt het is derhalve belangrijk daarop te letten.

Simba woont momenteel nog in Noord Holland bij zijn baasje.

update 31 december 2018:
Voorbije zaterdag stond een bezoekje gepland aan een kandidaat-adoptiegezin. En ook chow chow Fonda, de hond des huizes, heette ons welkom 😉 Fonda’s baasjes verklapten ons dat ze vermoeden dat Fonda graag een vriendje of vriendinnetje zou hebben om mee te spelen. Na een gesprekje van zo’n 2 uur stelden we Simba voor. Een razend enthousiast gezin wilde hem zo snel mogelijk ontmoeten. En zo geschiedde 😉 op 31 december reed het gezin naar Noord-Holland, waar Simba hen (en Fonda) enthousiast begroette. Fonda moest nog een beetje wennen aan de extraverte Simba, maar de klik was er…. dus mocht Simba lekker mee naar België.

Aangekomen in België, moest hij toch even de tuin (en de kippen) inspecteren 😉

En gaandeweg wordt ook Fonda erg nieuwsgierig naar haar nieuw vriendje en liggen ze soms ook al dicht bij elkaar…

Gisteren werden ze ook betrapt op samen spelen in de tuin, maar daar is geen filmpje van. Wordt vervolgd 😉