SIMBA (REU / °2010)

Adoptie chow chow

Eind januari: op Facebook lezen we dat het baasje van Simba voor hem “een goede thuis zoekt”

Simba wordt beschreven als “een makkelijke hond”, reden temeer om ons zorgen te maken over de toekomst van deze knappe beer. Want ja…. bij wie dreigt deze knapperd terecht te komen? We krijgen zo dikwijls te maken met verhalen over mishandeling en (ex) baasjes zijn soms té goedgelovig.

Dus: we schieten in actie – voor het te laat is!

We nemen onmiddellijk contact op met de dame die Simba wil afstaan en tegelijkertijd contacteren we Christel en Chris, een fantastisch kandidaat-adoptiegezin dat we pas bezocht hadden. Op heel korte tijd hebben zij helaas afstand moeten nemen van zowel hun poes als hun chow, en een leven zonder kameraadje…. nee, dat lukt gewoonweg niet.

We leggen onze agenda’s naast elkaar en contacteren Simone, één van onze “gouden vrijwilligsters” die zorgt voor het carpoolavontuur van Simba. Gepakt en gezakt met de nodige documenten, brokjes en wat speelgoed wordt Simba opgehaald bij zijn ex-baasje en richting zijn nieuwe familie gebracht.

Simone zorgt voor een zacht plekje in haar wagen 🙂 
Als ik nu eens hééééél braaf ben, mag ik dan bij jullie blijven?

Simba is 7 jaar en zou lijden aan artrose. Voor een hond op zijn leeftijd is het misschien wat vroeg om al artrose te hebben, maar het is niet ongewoon. Misschien erfelijk? Misschien teveel inspanningen geleverd als puppy? Wie zal het zeggen… We besluiten om Simba chondroïtinen te geven, wat dikwijls helpt om de pijn te verlichten.

Artrose Simba

Bio Rhumal Simba

Simba – eerste vaccinaties

SurolanDrontal

Simba bewijst een perfecte chow te zijn: sociaal met andere mensen (inclusief de dierenarts!), perfect in de omgang met kindjes, houdt van wandelen, spelen, het huis bewaken 😉 en kan braaf alleen blijven wanneer het nodig is… iets wat trouwens niet vaak het geval is aangezien baasje Chris op verdiend pensioen is! Daarenboven heeft Simba het getroffen: meneertje heeft er namelijk ook een buitenverblijf aan de kust bij gekregen! Wie zou daar nu niet blij mee zijn…

En ja, Simba is 7 jaar, maar heeft nog veel mooie en lange jaren voor zich. Op liefde staat geen leeftijd, je wordt verliefd op een karakter, niet op een leeftijd. Toch?

Ik ben net in bad geweest. Ben ik niet moooooooi???

Voor de nieuwe baasjes van Simba is er slechts 1 klein obstakel: in februari staat reeds een vakantie gepland die al enige tijd geleden werd vastgelegd. Maar hun nieuwe vriend naar een hondenhotel sturen? Nee, tuurlijk niet…. Onze reddende engel Simone, haar man Jean-René, zoon Olivier en chow chow Nelson willen maar al te graag een weekje zorgen voor die lieve Simba. Gedurende een week wordt Simba bedolven onder de knuffels, snoepjes en warmte van Simone’s gezin. Nogmaals duizend maal dank Simone en familie!

Na de terugkeer van zijn baasjes, staat Simba nog een kleine ingreep te wachten: de castratie.

Castratie Simba

Na enkele dagen is Simba weer de oude: hij houdt opnieuw de wacht in de tuin, en laat ook zijn speelgoed niet onbeheerd achter 😉  Simba, Christel & Chris: een liefdevol trio! Voor het leven!

Ik ben zo gelukkig! Bedankt iedereen! 

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)