RINGO (REUTJE / °2013)

Eind oktober 2018: we ontmoeten Ringo op marktplaats. Ringo is een reutje van 5 jaar oud en ziet er op de foto’s heel erg verzorgd uit. Waarom moet zo’n mooie chow na 5 jaar op zoek naar een andere familie? Elke hond heeft zo zijn eigen verhaal, zo ook Ringo. Het huis was, na de komst van 3 kleinkinderen, te klein geworden om er ook nog een hond bij te houden. Gelukkig zien de ex-baasjes in dat onze vereniging het beste wil voor Ringo en besluit hij Ringo, in ruil voor een kleine bijdrage, aan ons af te staan. Alles wordt in gereedheid gebracht, maar helaas laat ons gastgezin op het laatste moment weten dat ze zich terugtrekken.

Ringo staat gepland om opgehaald te worden op maandag, 29 oktober en op zondag, 28 oktober moeten we dus last-minute nog op zoek naar een passend gastgezin. Gelukkig had Kristien in elk geval al een bezoek gepland aan Tanja en Dan, die zich als kandidaat-adoptiegezin hadden opgegeven. De kennismaking verloopt goed en ook Tanja en Dan geven aan dat Ringo de dag nadien méér dan welkom is. Ook hun werkgever is een hondenvriend en begrijpt dat zijn 2 werknemers morgen een dagje thuisblijven 🙂

Ringo zit in Sittard en moet naar Gent gebracht worden. Onze reddende engel Philip kan ons gelukkig uit de nood helpen… Maandagmiddag 29/10 zit Ringo in zijn auto:

Philip aan het woord:
“Toen ik aankwam in Gent stonden Dan en Tania ons al op te wachten.
We zijn uitgestapt en in het natuurgebied gaan wandelen.
Daar heeft Ringo kennis gemaakt met zijn nieuwe gastgezin. Ook kwamen we enkele andere honden tegen , en deed hij lief naar hen.

Ringo is heel lief en best heel aanhankelijk.

Maar wat mij opviel is dat zijn huid / vacht niet goed is.
Ik heb hem 1u lang staan strelen , en mijn hand zag helemaal zwart. Vettig en vuil dat in zijn vacht zat.  Dus ze gaan hem nog veel moeten wassen en kammen.

Maar het is sowieso een hartendief. ❤️ ik zou hem bijna naar huis meegenomen hebben”

update 29 oktober:
Het eerste nieuws dat we krijgen: Ringo eet graag kip en kaas (welke chow lust dat nu niet? ;-)). Eerst was hij nog een beetje verlegen, maar naar de avond toe kwispelde hij al enthousiast toen hij zijn harnas zag 🙂
Ook de tuin heeft hij al ontdekt en vraagt keurig om terug naar binnen te komen 🙂 Ringo is absoluut niet wantrouwig, op dag 1 kreeg Tania al likjes op haar hand.  Oh ja: zijn brokjes heeft hij ook flink opgegeten (omdat die gemixt werden met kip :-))

update 30 oktober:
Ringo vindt het gewéldig om verwend te worden én is een brok vol energie. Joggen is geen enkel probleem voor hem.

Tania en Dan beschrijven Ringo als een aanhankelijke chow die hen graag volgt. Op de trap komt hij niet, het is geen ‘klimmer’. Wanneer ze naar de garage gaan, gaat Ringo gezellig mee 🙂 Wanneer er iets opgekuist wordt, kijkt hij heel geïnteresseerd mee. Hij is wel onafhankelijk genoeg om eventjes alleen thuis te blijven. Vandaag was hij voor de eerste keer 2 uurtjes alleen. Toen Dan en Tania ‘s avonds terug thuiskwamen kwispelde Ringo erop los. Een goed teken!

update 1 november:
Tijd om te chillen! 🙂Tania aan het woord:
“Ringo is een heel leuke hond 😊 Hij is moe van de lange wandeling die we vanmorgen gedaan hebben. Hij is ook heel stil. Wanneer we gaan werken, komen we ‘s middags ook naar huis om te kijken. Hij waakt wel heel flink: gisteren klopten er kindjes op het raam en begon Ringo te blaffen. Hij is heel lief en  heel blij wanneer hij ons ziet thuiskomen: hij likt aan onze handen, volgt ons in huis, gaat in de tuin, houdt ervan geborsteld te worden en soms wil hij ook op zijn buik gestreeld worden🙂.”

 

update 2 november:
Ringo is vandaag naar de dierenarts geweest voor een algemene check up. Buiten een oude hotspot is er niets ontdekt – hiervoor krijgt hij trouwens nog 10 dagen antibiotica.

Hoe was Ringo’s gedrag? Hij zag er een beetje bang uit, maar is heel flink geweest!

update 3 november:
Tijd om te chillen! 🙂

Vandaag werd getest hoe Ringo reageert wanneer hij alleen thuis is. Toen Ringo’s gastbaasjes na 2 à 3 uur terug thuis kwamen, was Ringo aan het slapen. Als beloning kreeg hij een wandeling; want wandelen is 1 van zijn favoriete hobby’s :p
‘s Nachts is hij braaf, hij maakt ook geen aanstalten om op de trap te klimmen.

update 6 november:
Ringo heeft de laatste dagen iets meer geslapen dan gewoonlijk. Wellicht een gevolg van de antibiotica die hij moet nemen, of van de lange wandelingen die hij krijgt 😉

en ook om hem te kammen, is er geen enkel probleem!

update 7 november:
Genieten van de zonnestralen…

update 9 november:
Happy Friday! Ringo mocht vandaag mee naar het werk en heeft daar vele harten gestolen…

update 2 december:
Soms wordt een gastgezin zo verliefd op hun gastchow dat ze beslissen hem te adopteren 🥰🥰🥰
Zo ging het ook bij Tania en Dan, die ons gisteren lieten weten dat Ringo zijn mandje bij hen mag blijven staan!


(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)