RAYA (TEEFJE / °2010)

Raya behoort niet tot onze vereniging, maar wacht op haar nieuwe baasjes in het Dierenasiel Veeweyde te Turnhout.

De enige info die we van Raya hebben, is de info die op de Facebook-pagina en website van het asiel vermeld staan. Wij hebben Raya zelf NIET ontmoet. Mocht u interesse in haar hebben, dan adviseren wij u om rechtstreeks contact op te nemen met het asiel.

Hierbij de info waarover wij beschikken, geschreven door de mensen uit het asiel:
“Raya is een gesteriliseerde teef van 07/07/2010
Oorspronkelijk is deze mooie Chowchow dame gered uit de hel van Kasterlee. Ze werd geadopteerd, maar helaas weer afgestaan omdat ze moeilijk zou zijn in de omgang met de andere hond en de baasjes. 

Wij kennen Raya hier niet als een moeilijke meid! Ze is wat onzeker en afwachtend met mensen, wat je haar ook niet kan kwalijk nemen na haar leven in de broodfok.
Ze is bij ons binnengekomen met een vieze vacht en een ontstoken staart. Inmiddels heeft ze hier al medicatie voor gekregen en moet op dit moment enkel nog zalf hebben.
Ze heeft samen geleefd met een klein hondje, wat moeilijk zou gaan alsook met de mensen zelf, dit had allemaal te maken met haar ontstoken staart en huidproblemen.
Bij ons leeft ze samen met andere honden, groot en klein en dit is geen probleem, ze wil af en toe zelfs wat spelen met de andere honden maar lijkt niet 100% te weten hoe ze dat moet doen.
Ze kan niet om met katten!
Ze kwam in aanraking met kinderen maar is daar bang van, Raya heeft een rustige omgeving nodig waar ze zich volledig kan ontplooien!
Raya is zindelijk in huis en kan alleen blijven.
Bij ons durft ze geen trappen doen en kan niet tegen autorijden.”

Facebook: https://www.facebook.com/VeeweydeTurnhout
Website: http://veeweydeturnhout.be/raja