QUINTA (TEEFJE / °2013)

Zaterdagavond 6 april, 19u30: een dringende advertentie van een kruising chow chow en Mechelse Herder trekt onze aandacht. Quinta, een 5-jarig teefje, is dringend op zoek naar opvang nadat haar baasjes uit huis werden gezet.

We nemen meteen contact met de mensen die het zoekertje geplaatst hebben en beseffen dat we geen tijd te verliezen hebben. Er wordt ons gevraagd om Quinta diezelfde avond nog op te vangen. We zoeken, bellen rond en vinden omstreeks 22u een gastgezin in de buurt van waar Quinta zich bevindt. Er wordt afgesproken dat zij Quinta de volgende ochtend zullen opvangen. Oef… Gelukkig kunnen we in crisissituaties altijd rekenen op onze Chowfans.

Greetje, Quinta’s gastmama, laat ons weten hoe prachtig haar logee is. Ze kent zelfs commando’s. Ook vindt ze het fijn om in de auto te zitten, so far so good.

 

 

 

 

 

 

 

Na de stress van de overdracht, heeft Quinta wel een leuke wandeling verdiend. Op die manier kan Greetje ook meteen inschatten hoe ze reageert op andere dieren. En wat blijkt: Quinta doet het schitterend met soortgenootjes, zowel poezen als honden. Ook naar volwassenen en kinderen is Quinta heel lief. Zelfs op paarden reageert ze met een kwispelende staart.

Thuis maakt Quinta kennis met Gizmo, de Shih Tzu des huizes, en de poezen. Nog steeds blijft de staart kwispelen. En een leuke surplus: Quinta komt spontaan om knuffels vragen!

update 8 april:
“Quinta is een prachtige dame en de commando’s zitten er perfect in. Ze luistert goed naar haar naam. Is wel waaks…en blaft als je je niet meldt… Kwam vanmiddag thuis door de schuifdeuren en zei niks… en ze was er meteen… maar toen ze mijn stem hoorde gingen haar staart en oren gelijk weer in de begroetingsmodus. Ze kan zonder probleem alleen zijn. Ook vannacht heeft ze heerlijk geslapen. Ontzettend blij toen we haar vanmorgen goedemorgen kwamen wensen en mocht wandelen. Het eten gaat goed. Ik heb gekozen voor wel Welness Core, kalkoen/kip…grote brok. Onze katten is een ander verhaal. De oudste van 20 valt haar aan. Ze is wel 20 x kleiner dan Quinta….maar toch….En Quinta wil alleen maar contact maken. En onze Britten, die net zo groot zijn als onze Shih, wonen tijdelijk boven….🙃…super bang….maar ook wel erg nieuwsgierig. Maar Quinta is lief, aanhankelijk, wil aandacht en waaks. “

update 18 april:
“weer een update van Quinta… Al weet ik niet precies wat ik moet zeggen…..het gaat gewoon goed met haar…..haar staart zwiept de hele dag….ze ligt graag buiten….ze heeft super veel energie…ze speelt…helpt in de tuin….drinkt de vijver leeg….kan alleen zijn…..bromt en blaft op vreemde mensen die te dicht in onze buurt komen…..met kinderen ben ik nog niet zeker…..en onze Britten…dat is het ook nog niet zo….we hebben nu Feliway gekocht en de katten weer in hun ‘eigen’ bijkeuken gezet…. en Quinta ligt nu op het kussen in de gang….wetend dat wij boven slapen.”

Uitgeteld… na een heerlijke wandeling in het bos:

update 23 april:
“Een nieuwe ervaring, mee naar het werk van mijn man. Het ging erg goed.Veel in het uitloop van mensen. Maar 1 x geblaft. En ooohhh wat vonden ze haar een mooierd! Voor herhaling vatbaar”