ODILE (REUTJE / °2015)

Odile is een reutje dat op 15 mei 2018 werd afgestaan aan het Dierenasiel De Grensstreek te Menen. Na een heel aangenaam gesprek met het asiel, kregen we de goedkeuring om Odile in een gastgezin te plaatsen zonder andere huisdieren (waarvoor heel erg veel dank!). Dat gezin hebben we gevonden bij Victoria en mama Martine. Van daaruit gaan we voor hem op zoek naar de ideale familie.

Wat weten we over Odile?
Odile is een blije hond, heel sociaal en mens- en kindvriendelijk. Helaas kan hij niet bij andere honden of katten, dit is ook de reden waarom hij werd afgestaan.  Toen we aankwamen in het asiel, stond Odile meteen te kwispelen toen hij ons zag. Een chow waar heel veel mensen verliefd op zullen worden, inclusief wijzelf :-)!

In de auto vertoont Odile niet het minste probleem. Het optillen om hem in de auto te zetten, vond hij even minder leuk, maar eens hij erin zat, ging hij direct neerliggen. Gedurende de rit van zo’n 40 minuten heeft hij geen kik gegeven.

Wat het wandelen betreft, heeft hij nog wel wat oefening nodig. Af en toe trekt hij wat en we vermoeden dat Odile nooit (veel) gewandeld heeft.

Victoria en Martine hebben Odile alvast met heel veel warmte verwelkomd: een nieuw fluorescerend harnasje (dat perfect past bij zijn zwarte vacht :)) lag klaar, samen met o.a. een verhoogde eet- en drinkbak, een borstel, poepzakjes, alles erop en eraan 😉

We vertrouwen nu volledig op de info die Victoria en Martine ons zullen bezorgen en zijn uiteraard heel blij om die binnenkort met jullie te kunnen delen.

Stress lijkt Odile alvast NIET te hebben. Na een eerste wandeling, loopt hij recht naar de eetbak. Honger zal hij absoluut niet lijden 😉

Update 17 juni:
De eerste nacht van Odile bij Victoria en Martine zit erop.  Zo’n eerste nacht is altijd spannend, maar Odile heeft geen kik gegeven. Hij is braaf en rustig, zoals we van hem wel verwacht hadden (maar je weet maar nooit, natuurlijk!). En hij geniet zelfs al van zijn eerste kambeurt 😉

Zoals bij elke chow die in onze vereniging wordt opgenomen, zal Odile ook onderworpen worden aan een “algemene” check up bij een dierenarts. Dat bezoekje staat morgen op de agenda. Wordt vervolgd.

Update 18 juni:
Het verdict van de dierenarts, ons doorgegeven door gastmama Victoria:
“Zijn hartje was goed, zijn longen ook. Alles was echt oké. Hij heeft ook naar zijn ogen gekeken. Zijn ene oog traant veel meer omdat zijn onderste ooglid naar binnen krult waardoor zijn wimpers tegen zijn oog schuren dus dat doet zijn oog meer tranen. Momenteel kan dat geen kwaad. Stel dat hij echt ontstekingen zou beginnen krijgen daardoor dan zal hij wel een ooglidcorrectie moeten krijgen zodat zijn ooglid recht blijft.”

Er is momenteel slechts 1 aandachtspunt: Odile’s oren zitten volledig vol met oorsmeer, Victoria krijgt Epiotic mee naar huis om Odile’s oortjes te reinigen. Mocht Odile niet voldoende baat hebben na het gebruik hiervan, dan zal hij medicatie moeten nemen.

Update 21 juni:
“Gisteren is er hier iemand geweest met een babytje en Odile had zeer veel interesse in de baby. Hij was er super lief mee maar hij dacht dat de baby eerder iets was om mee te spelen want hij begon in de voetjes te knabbelen. Maar allemaal niets kwaadaardig.”

En Odile blijkt ook een slimme chow te zijn ;-):
Odile is superlief en luister goed! Zelfs als we dweilen dan blijft hij echt liggen en als we hem dan vragen om hem te verplaatsen naar een andere kamer zodat we kunnen dweilen waar hij lag doet hij dat gewoon en wacht hij tot alles droog is.”

Update 23 juni:
Odile had een date vandaag… met de hondenkapster 🙂 Nu is hij nóg mooier dan hij al was 🙂 want ja… we hebben goed nieuws… Odile werd gereserveerd door een man in Nederland die helaas zijn eigen chow chow moest laten inslapen.
Dankzij een boodschap van de bekende chow chow kennel Van Juttersburch, kwamen we in contact met hem en zijn we zeker dat Odile een warme, mooie toekomst krijgt.
De adoptie is voorzien voor woensdag, 4  juli.

Update 4 juli:
De dag van Odile’s adoptie is aangebroken: Odile zal vandaag de oversteek België – Nederland maken, waar baasje Adrie hem met véél enthousiasme staat op te wachten. Adrie is een chow-liefhebber in hart en nieren die reeds meer dan 20 jaar ervaring heeft met het ras. Enkele dagen geleden stond hij voor de loodzware taak om zijn eigen chow chow te laten inslapen, wat hem héél zwaar viel. Tineke van de bekende Chow Chow kennel “Van Juttersburch” bracht ons in contact en ook wij hadden onmiddellijk een warm gevoel bij Adrie.

Ons gevoel bleek juist te zijn, want al na enkele uren kregen we een eerste berichtje vanuit Nederland dat Odile héél leuk gezelschap was in de auto en hij het bij thuiskomst ook niet onmiddellijk nodig vond om uit de auto te komen. Adrie liet de klep dan maar even open staan, zodat Odile nog even rustig kon blijven liggen/zitten. Enkele minuutjes later besloot Odile om toch op verkenning te gaan in het huis en de tuin. En ja hoor: alles is goedgekeurd! Tijdens het telefoontje ‘s avonds lag meneertje al rustig naast hem in de keuken te slapen 😉

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)