NALA (TEEFJE / °2014)

In februari 2018 werden we gecontacteerd door Claudia, het baasje van Nala. Claudia had al een tijdje gemerkt dat Nala zich niet goed in haar vel voelde telkens wanneer haar zoontje van 1,5 jaar in de buurt was. Nala, heel erg gesteld op rust en kalmte, begon zich meer en meer af te zonderen om zo toch een eigen, rustig plaatsje te creëren. Was het zoontje binnen, dan zat Nala in de tuin en vice versa. Dit was alleszins niet het leven dat Claudia voor Nala in gedachten had. Met veel verdriet en hartzeer werd ons gevraagd of we een goed baasje zouden kunnen vinden waar Nala wél een rustig leven zou kunnen leiden.

Aangezien Claudia ons op het hart gedrukt had dat Nala ontzettend angstig en schuw is, wilden we dé perfect match vinden. Gelukkig kregen we alle tijd die we nodig hadden om een perfect gezinnetje te zoeken. Die tijd gaf ons de mogelijkheid om kennis te maken met een koppeltje dat zich had aangemeld, maar waarbij we nog een gesprek dienden in te plannen.

Zo gezegd, zo gedaan: de kennismaking verliep ontzettend vlot en vanaf de eerste minuut hadden we een goed gevoel. We besloten Nala voor te stellen aan Amélie en Tim en de reactie was alvast hartverwarmend.

Aangezien Nala toch een relatief lange afstand zou moeten afleggen vanuit Nederland naar België, besloten we haar op te halen in Nederland en haar bij Kathleen en Jurgen in Tessenderlo te laten overnachten.

Kathleen laat ons de volgende ochtend meteen weten of Nala goed geslapen heeft 😉
“de nacht is heel rustig verlopen. Ze heeft al goed gegeten en gedronken. Ze lust heel graag een koekje. Ze komt al tot op een halve meter van mij het koekje oprapen, maar ze is weliswaar nog wat bang. Heb spijt dat ik net mijn GSM niet bij de hand had want ze zat op haar gemakje in de zetel 🙂 “

En dan uiteindelijk is het moment aangebroken waarop Nala kennis zal maken met haar nieuwe adoptiegezinnetje. In de auto verloopt alles uitstekend:

De eerste foto in het huis van Amélie en Tim. Nog heel onzeker, niet wetende wat haar overkomt. Ook tijdens de eerste wandeling blijft het staartje voorlopig nog omlaag.

Maar dan komt toch het besef: “hmmm…. mijn nieuwe baasjes vallen precies wel héél goed mee!” Hop, staartje in de lucht!

We hadden Amélie en Tim het advies gegeven om Nala niet zelf te benaderen, maar haar de nodige tijd en ruimte te geven. En ja hoor, na enkele dagen ontvangen we onderstaand berichtje:

“we zien hoe flink Nala is opgevoed. Ze luistert echt ondanks ze zo superbang is, maar iedere dag zie ik een heel klein beetje vooruitgang en dat doet me goed. De eerste twee dagen at ze enkel ‘s nachts, nu at ze gisterenavond al van haar brokken terwijl ik gewoon in de zetel zat 😍

En ja hoor…. nog enkele dagen later ontvangen we dit prachtige filmpje met een korte update:

“Nog eventjes een update: Nala amuseert zich al kostelijk, af en toe wat spelen in de tuin en in huis lukt het ook al aardig. Kunnen haar al meer strelen en zelf komt ze ook wel wat meer bij ons zitten/liggen.”

En waar we vooral heel blij om worden….. Als geduld beloond wordt:

Door het angstige karakter van Nala werd beslist haar nog niet meteen te steriliseren. Rekening houdend met haar loopsheid, wordt hier uiteraard binnenkort wel werk van gemaakt <3.

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)