LOEKI (REUTJE / °2012)

Zoals vele van onze herplaatsers, heeft ook Loeki er al een behoorlijk verleden opzitten.
Vooraleer hij bij Trisha terecht kwam, werd Loeki gedurende 10 maanden verwaarloosd en in een hok gestopt. Niet het leven waar je als pup van droomt…

Na de redding van Trisha toont Loeki duidelijk zijn dankbaarheid. Tot op die éne dag dat hij door haar wordt geborsteld en bijt. Deed het borstelen hem pijn? Wilde hij de rol van roedelleider op zich nemen? We hebben er het raden naar.

Wat we wel zeker weten, is dat Trisha door dat éne voorval haar vertrouwen verliest in de hond die ze nochtans immens graag ziet. Daarbovenop is ze bang dat hij één van haar vijf kinderen ook zou durven bijten. Na het bijtincident werd Loeki trouwens ook getest door een dierenarts die bevestigde dat hij geen agressieve hond is. Zijn dominante houding wordt gevoed door de angst van Trisha, helaas niet de ideale combinatie.

Laten we ook niet vergeten dat Loeki intussen 7 jaar is en van de rust op zijn ‘oudere’ dag wil genieten. Door de aanwezigheid van 5 kinderen kan Trisha daar helaas geen gevolg aan geven.

Op dat moment komt Chow4ever in het spel. We vinden Femke bereid om Loeki voor ons te analyseren zodat we een beter zicht krijgen op zijn karakter en gedrag. Geen andere kinderen, wel een andere leuke chow waar hij lekker mee kan spelen.

En ook een zachte zetel die duidelijk in de smaak valt 😉

 

En ook Femke’s matras lijkt Loeki wel te bevallen. Hun eerste nacht samen in bed is een feit 🙂

Attention, please!

En ook de volgende dag gaat goed: Loeki komt op Femke’s schoot liggen, eet goed en wandelt flink.

Maar enkele dagen later toont hij ook zijn dominantie t.o.v. Femke en besluit zij zich terug te trekken als gastmama voor hem. Loeki bewijst daarmee opnieuw dat hij echt een baasje nodig heeft dat boven hem staat. En gelukkig hebben we zo iemand in onze vereniging die hét perfecte profiel daarvoor heeft: Janne to the rescue. Als er iemand honden kan lezen en weet hoe adequaat te reageren, is zij het wel.

En jawel… ook bij Janne probeert hij de baas te spelen. Wanneer Janne en haar man de ruimte willen betreden waar Loeki verblijft, begint hij te blaffen en te grommen. Ook voor Janne lijkt het op het eerste gezicht moeilijk om verbinding te krijgen met haar nieuwe logee.

Ook lichamelijk merken we dat Loeki behoorlijk wat stress te verwerken heeft: veelvuldig blaffen en diarree.

Maar… Na enkele dagen keert het tij! Janne merkt dat Loeki in het verleden wellicht nooit gecorrigeerd werd (uit angst?) en daardoor telkens weer de macht op zich wil nemen. Hij lijkt te snappen dat Janne de baas is en ja: ze worden goeie vriendjes: Loeki begint aandacht te vragen en dan wordt er volop geknuffeld 😉

En dit gedrag zet zich gelukkig ook verder: Loeki wil graag gekriebeld worden op zijn buik en ook kusjes uitdelen kan hij als de beste 😉

Ook wanneer Janne’s grootouders op bezoek komen, toont Loeki zich een echte gastheer: er volgt een uitgebreide snuffelsessie en er wordt niet gegromd 🙂 Ook laat hij het intussen zelfs toe om door vreemde mensen geaaid te worden tijdens de wandeling!

Wat weten we van zijn medische toestand?

Het is ons opgevallen dat Loeki een kromme houding heeft met spanning op de rug. De dierenarts heeft hiervoor pijnstillers voorgeschreven. Wanneer deze aanslaan, lijdt Loeki hoogstwaarschijnlijk aan artrose.

Loeki werd intussen ook succesvol geopereerd aan entropion (naar binnen krullende oogleden).

Wat weten we nog meer over Loeki?
– Hij houdt niet van lopslopend pluimvee. Helaas heeft hij al enkele dode exemplaren op zijn geweten. Bij gastmama Janne is er geen probleem als de kippen veilig in hun ren zitten 😉
– Hij kan met katten.
– Hij is graag buiten en altijd een grote tuin gewend geweest.
– Kan niet bij andere (ongecastreerde?) reutjes. Een eventuele match moet vooraf beoordeeld worden.
– Kinderen vanaf 8 jaar zijn oké, zolang ze hem met respect behandelen.
– Houdt van menselijk gezelschap.
– Spelen met speelgoed? Neen 😉
– Wandelen doet hij héél graag en trekt niet aan de riem.
– Autorijden vindt hij niet leuk.
– Vlees en kaas zijn dé grote favorieten.
– Zijn ontsnappingsdrang is groot – een goed afgesloten tuin is een absolute must.
– ‘s Nachts heeft Loeki last van verlatingsangst en blaft wanneer zijn baasje niet in zijn nabijheid is. Mensen die de slaapkamer op het gelijkvloers hebben zijn ideale kandidaten, omdat Loeki geen trappen kan lopen.
– Loeki werd gecastreerd en geopereerd aan entropion.