KIMO (REU / °2013)

17 april 2017:  Nadat de (ex) baasjes reeds afstand hadden gedaan van hun chow chow Sako, is het ook de beurt aan Kimo om zijn thuishaven te verlaten en te vertrekken richting België waar Kristien een gastgezin voor hem geeft gevonden: Kimo zal weldra Alexander ontmoeten!

Ready? Set! Go!…. Kimo op weg naar zijn nieuwe ‘forever home’

45 minuten later komt Kimo aan bij Alexander. Nog een beetje onder de indruk van al die nieuwe gezichten, de nieuwe omgeving, nieuwe geuren geeft Kimo ons aan toch niet te willen wandelen. Hij vlucht snel binnen in het appartement van Alexander en “verstopt” zich onder de tafel, zijn nieuwe veilige haven.

Grrrrr! ik ken je niet! Blijf staan!

Ocharme Kimo… totaal het noorden kwijt.

Gelukkig is er Alexander, die heeeeeel veel zin heeft om Kimo een gelukkige nieuwe thuis te bieden en die vóór de komst van Kimo al heel wat tips & tricks gekregen had van Kristien over hoe om te gaan met de komst van zijn nieuwe huisgenoot:

  • Probeer niet om toenadering te zoeken tot Kimo. Geen probleem! Alexander gaat verder met zijn normale huishoudelijke taken, Kimo observeert hem. Alexander onderneemt niets zolang Kimo niet zelf bij hem komt.
  • 2uur na hun ontmoeting besluit Kimo om toenadering te zoeken tot Alexander, maar weigert om een snoepje aan te nemen. Alexander doet nog geen poging om Kimo te aaien.
  • 5uur na Kimo’s aankomst en na een poging van 30 minuten om de leiband van Kimo aan zijn harnas te kunnen bevestigen, starten ze hun eerste wandeling. Kimo geniet: hij snuffelt, markeert de omgeving en trekt niet aan de leiband.
  • Bij zijn thuiskomst eet Kimo wat kaas en drinkt een beetje. Wat later gaat Kimo slapen, zijn eerste nacht verloopt bijzonder vlot.

2 dagen na aankomst van Kimo moet Alexander, die vakantie genomen had om Kimo zo goed mogelijk op te vangen, het appartement 2 uur verlaten. Bij zijn terugkeer treft hij een kwispelende Kimo aan en laten de buren weten dat Kimo geen enkele keer geblaft heeft.

Het bewijs: vertrouwen winnen heeft enkele dagen tijd nodig.

Volgens zijn initiële familie, is Kimo een heel brave, rustige hond die heel sociaal is met andere honden en kinderen. Of hij het even goed kan vinden met katten, is momenteel nog onduidelijk.

22 april 2017:
« Wandelen ? » …en Kimo kwispelt er enthousiast op los!
En na de wandeling: tijd voor een spelletje: Kimo op de rug, poten in de lucht. Hij komt los

27 april 2017:
We zijn in de buurt…. en brengen een bezoekje aan Kimo en Alexander:

En euh…ja.. Bailey’s was er ook bij… Die kleine Bailey’s die die grote Kimo volledig van z’n melk brengt.  (« ‘k Heb er nochtans niks tegen gezegd!« ). Oeps… De schrik slaat Kimo volledig om het hart, zo erg dat er enkele seconden later een grote plas pipi onder hem ligt, wat ons doet vermoeden dat hij nog steeds getraumatiseerd is door wat zijn broer Sako hem (toen ze nog samenwoonden) allemaal heeft aangedaan.

-Kom me niet lastig vallen, ik zit hier goed bij mijn papa!

Ok, we zijn weg!

Alexander zegt ons dat Kimo een heel brave hond is, die af en toe een knuffel vraagt, niet aan de leiband trekt (enkel wanneer een kat zijn pad kruist), niet blaft (enkel wanneer er mensen op bezoek komen die hij niet kent), dat hij graag aandacht heeft, kortom: dat het een ideale roommate is !

Nadat we (en vooral Bailey’s) het appartement verlaten hebben, neemt Kimo opnieuw tijd voor ontspanning.

11 mei 2017:
Jazeker, Kimo woont in een appartement, maar apart van de grote wandelingen die hij dagelijks maakt, beschikt zijn oma ook over een grote speelweide waar Kimo frequent gebruik van maakt!

21 juni 2017:
Kimo verhuist van de rubriek “honden in gastgezin” naar “geadopteerd in 2017”, want… Alexander kan zijn trouwe vriend niet meer missen. Naar eigen zeggen heeft Kimo heel veel weg van Alexander’s karakter: rustig, op zichzelf: zo baasje, zo hond! Hier houden we trouwens bij elke plaatsing rekening mee: niet elke hond past bij elk gezin, ieder heeft zo zijn eigen specifieke voorkeur. Door hiermee rekening te houden, vergroten we de kans op een succesvolle adoptie. Van een win-win gesproken!

Het moet gezegd trouwens: Kimo ziet er heel ontspannen uit, we hebben zelfs recht op likjes

We wensen Kimo en Alexander samen nog vele liefdevolle, mooie, gezonde en gelukkige jaren toe!

14 oktober 2017:
Kleine update van Kimo:  Als baasje Alexander dichterbij komt gaat Kimo’s staartje automatisch de hoogte in

6 november 2017:

19 februari 2018: Kimo probeert zijn baasje wat nieuwe trucjes aan te leren 😉


« Hop, rechterarm omhoog. Perfect zo!”


« Kom maar wat dichterbij!”

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)