FRENKIE (REUTJE / °2016)

Even opnieuw voorstellen: Frenkie

Hij is hier al eens eerder voorbij gekomen deze mooie jongen, onze Frenkie van augustus 2016. Nu wordt hij bij ons weer ter adoptie aangeboden, door veranderde leefomstandigheden kon zijn vorige baasje hem niet meer geven wat hij nodig had. Jammer, want het is een lieverd. Frenkie is werkelijk een schat van een hond. Aanhankelijk, sociaal met mensen, goedaardig, kan met teefjes en (sommige) andere reuen. Poezen ziet hij als een jaagobject. Hij doet ze niks en is niet hysterisch als hij ze ziet maar gaat er wel graag achteraan want het is leuk speelgoed. Voorzichtigheid met eigen poezen is dus geboden…….. Frenkie is dol op wandelen en kan dat ook heel goed. Hij heeft er genoeg energie voor. Buiten zijn en liggen in de tuin vindt hij wel het fijnste en dan het liefst samen met een speelkameraadje, want spelen doet hij graag.

    

In huis is hij heel waaks, hij let erg goed op alle geluiden die hij hoort; als hij slaapt is het een knorrepot die heel wat bomen omzaagt, hij is een gezellige slaper.

           

Alleen zijn kan hij maar vindt het veel leuker als er iemand thuis is want hij is graag in de buurt van het vrouwtje of baasje. Hij is geen snoepkont, maar vindt een zalm- of kipreepje wel heel erg lekker. Hij is een goede eter en is dol op vers vlees (tsja welke hond niet he!).

In de ochtend moet hij wel flink uitgelaten worden, het kan een tijdje duren voordat hij gaat zitten om z’n behoefte te doen.
De dierenartsenpraktijk is niet echt zijn favoriete plek. Daar gebeurt van alles wat niet leuk is.
Frenkie kan ook heel goed mee naar het terras of restaurant, hij gaat gewoon braaf naast je liggen en wacht geduldig tot dat er iets van de tafel zijn richting komt. Hij is net als veel chows ook dol op kaas. Daarin kun je natuurlijk ook 

vanalles verpakken, zoals medicijntjes…….

 

Frenkie is een makkelijke hond die het absoluut verdient om nu een permanent 4everhome met een tuin te krijgen.
Hij is onlangs gecastreerd en moet nog even van de wond genezen maar  daarna is hij klaar voor adoptie.

Wat zoeken wij?
Een huis met een tuin en met daarin misschien ook wel een speelkameraadje. Inschatting is dat hij wel aan poezen kan wennen mits de poezen niet bang zijn voor hem, want dan is het feest……. Die tuin kan van een familie zijn met kinderen, want onze Frenkie is kind-proof.
Hij houdt ook van zijn rust, het is belangrijk dat hij genoeg rust krijgt en niet in stressvolle situaties belandt, maar dat geldt voor alle chows.
Zijn vacht is makkelijk te onderhouden, 1 x per week een fijne borstelbeurt en hij is weer het heertje…..

Frenkie is een zeer vriendelijke hond die een vriendje voor het leven kan zijn.

Geef een reactie