FLO (TEEFJE / °2008)

Begin april worden we getagd op Facebook: er staat op Marktplaats.nl een chow chow van 9 jaar te koop. We nemen contact met de baasjes, die Flo beschrijven als een lieve, trouwe hond die graag knuffelt en in de buurt van haar baasjes ligt. Waarom wordt dan een nieuwe thuis gezocht voor deze lieve dame? Wel… haar baasjes hebben ook 2 kindjes die nog niet begrijpen dat een hond soms ook graag wat rust heeft. Het is duidelijk dat de baasjes ook het allerbeste willen voor Flo en beslissen om haar uiteindelijk toch aan ons af te staan, met alle toebehoren.

Onze Nederlandse gastmama Loes snelt ons alweer te hulp: de baasjes van Flo brengen haar naar Loes thuis, waar Loes haar met veel liefde opwacht. Zelfs Donna, Loes’ chow chow is de ideale gastvrouw: onmiddellijk nodigt zij Flo uit voor een spelletje met de bal. Voor Flo is het echter nog te snel om te spelen, zij moet eerst wat bekomen van alles wat haar overkomt.

Wat Loes ons over Flo vertelt:
Flo doet het goed, zij komt een beetje bij! Hondje is schrikkerig v.w.b. onverwachte bewegingen. Laat zich wel aaien en zij komt al bij me zitten. Vanmorgen de hondenkapster aan huis gehad voor Donna en gelijk gekeken of Flo ook wilde, maar helaas, dat kregen we niet voor elkaar. We hebben haar wel kunnen borstelen en er komt veel, heel erg veel haar af. Haar vacht is vettig dus een goede plonsbeurt zou geen luxe zijn. Misschien over een paar weekjes. Intussen ga ik door met kammen.
Mijn buurvrouw is fotograaf en is Flo vanmiddag op de foto geweest😂. Prachtige foto’s gemaakt die mijn buurtje ter beschikking stelt aan de vereniging. (DANKJEWEL hiervoor!)
Zij is heel waaks en verdedigt het huis😁 ook wel fijn want Donna denkt altijd: heee gezellig kom erin😉🙃🙃.
Zij heeft het in het verleden moeilijk gehad dat zie je soms aan haar reactie maar met veel liefde en geduld en vooral een goede verzorging t.o.v. haar artrosepootjes komen we een heel eind. 
Met veel snoepjes kun je Flo niet verleiden, wel met Kaas!! En een gekookt eitje gaat er ook wel in hmmmm. Dwz alleen het eigeel”

Flo blijkt inderdaad wat moeite te hebben met artrose in haar pootjes. Om te beginnen, zullen we haar voortaan aangepaste brokkenvoeding geven ter ondersteuning en verzachting van haar gewrichtsproblemen. Aangezien Flo’s vaccinaties ook niet in orde zijn, wordt binnenkort ook een afspraak bij de dierenarts gemaakt. Dé ideale gelegenheid voor een algemene check-up.

Update 16/04/2018: Flo’s eerste nacht bij Philip en Emilie zit erop. We kregen alvast een eerste update! 🙂

“Gisteren had Flo kennis gemaakt me onze hond en de kat. Alles verloopt super goed. We zijn met Flo en Igor nog een blokje om gaan doen net voor het slapen gaan.
En deze nacht hebben wij alle 5goed geslapen. 😅
De nacht was heeeeeeeel rustig. Als we vanmorgen om 7u gingen kijken hoe het gesteld was met onze kleine meid , dan lag ze nog K.O

We hebben haar nog wat laten slapen tot 8u. Dan was ze wat wakker geworden door mij omdat onze stoelen lawaai maken als je die verschuift.
We hebben haar brokjes proberen geven maar deze wil ze precies niet omdat ze te hard lijken. ( dan krabt ze met haar poot tegen haar mondje aan )
Nu zijn we net terug van 45min wandelen. En nu geniet ze van de tuin en het zonnetje.”

Update 20/04/2018: 

Flo heeft intussen kennis gemaakt met de dierenarts van Philip en Emilie. Hierbij het verdict:

1. Flo had – zoals jullie kunnen zien – enorm vuile oortjes, vnl links. Advies van de dierenarts: de oortjes voortaan 2x per dag uitkuisen, druppeltjes indoen, opnieuw kuisen en dan verzorgen met oorzalf om te vermijden dat het een echte oorontsteking wordt.

2. Haar huid lijkt lichtjes ontstoken (roodheid). De oorzaak is voorlopig onbekend. Er werd ontsmettende shampoo voor 1 week aangeraden en zullen dan evalueren of er beterschap is. De shampoo zal ook helpen om eventuele hotspots te voorkomen.

3. En uiteraard kreeg ze ook de nodige vaccinaties toegediend.

Totale kostprijs van de consultatie + de medicatie / ontworming & vaccins: 135,56€ die we dankzij jullie financiële hulp konden betalen! BEDANKT!

Update 29/04/2018:
Ons gastgezin spreekt vol lof over Flo: ze houdt van massages, wandelingen, met de bal spelen, en in bad gaan 😉

De laatste dagen merkten Emilie en Philip echter dat Flo blijkbaar wat spijsverteringsproblemen had, en toen werd duidelijk dat Flo intolerant is aan Dentastix (omdat Flo zo mager was, had de dierenarts als tip gegeven om Dentastix te geven, aangezien die relatief veel Kcal bevatten).

Ook haar liefde voor kaas bleek niet altijd een even goed idee. Met het weglaten van de Dentastix en de kaas verdween tegelijkertijd ook het overgeven.

Flo heeft intussen ook de “kindertest” vlekkeloos doorstaan, echter merken we wel dat ze het fijner vindt om in een rustig nest te verblijven (m.a.w. ze is graag op zichzelf, maar speelt héél graag, en zoekt ook een familie waar ze vaak kan wandelen!).

Update 03/05/2018:
Helaas is Flo er vandaag in geslaagd zichzelf een “hotspot” te bijten. Emilie en Philip gaan ten rade bij de dierenarts…


Het verdict:

1. Beginnen met specifieke antibiotica voor huidproblemen

2. Behandeling tegen vlooien en teken binnen 3-4 dagen (en ook alle andere dieren in de buurt)

3. Speciale voeding voor gevoelige huid. Die werkt blijkbaar heel goed, maar het effect is pas te zien na een maand.

4. Flo is opnieuw een halve kilo vermagerd en weegt daardoor nog slechts 16,5 kg 😕 . Ze is wel echt een moeilijke eter en heeft een tijdje regelmatig overgegeven door de dentastix waarvoor ze intolerant is. We hebben dus ook een testpotje extra smakelijke calorierijke voeding meegekregen.

5. Na de antibioticakuur kunnen we pilletjes geven tegen de jeuk, die lossen de oorzaak niet op, maar verlichten wel haar last enorm. Tot die tijd mogen we metacam geven om de pijn te verlichten.

we gaan sowieso ook door met de ontsmettende shampoo. Bij het scheren zagen we hoeveel werk er nog aan de winkel is! Haar ondervacht is één grote koek vuil… (we kwamen te weten dat Flo jarenlang niet gewassen of geborsteld werd….)

Update 11/05/2018:
Dankzij een beschermende kraag en het advies van de dierenarts, ziet de hotspot er ondertussen al een pak beter uit. Gastmama Emilie zorgde er eveneens voor dat de loshangende haartjes niet in de hotspots terecht kwamen 😉

In elk geval… haar “goesting” om te spelen werd niet aangetast 😉

… en die om te snoepen evenmin 😉

Update 27/05/2018:
Wat doet Flo als het goed weer is? Spelen, ijsjes eten die gastmama Emilie speciaal gemaakt heeft, in bad gaan, naar de zoo en uitgeteld in de tuin gaan liggen. Hebben jullie al gezien hoe mooi haar huid genezen is?! Bijna geen korstjes meer! 🙂

En als het geen goed weer is? In de zetel liggen chillen ;-), gastpapa Philip in de gaten houden om te kijken of er geen stukje kaas op de grond valt 🙂 en gewoon: ENJOYING LIFE!

Update 16/06/2018
Dankzij Emilie en Philip die ons optimaal updaten over Flo (en daarbij passende foto’s en filmpjes doorsturen), kunnen we jullie blijven verwennen met nieuws.
Wat we geleerd hebben: Flo houdt van de geur van spek 🙂 Ze is heel braaf wanneer ze gewassen en getrimd wordt (maar eigenlijk wisten we dat al)

Update 29/07/2018
Een tijdje geleden kregen we een adoptie-aanvraag van een familie in Nederland, op zoek naar een lief chow chow vriendinnetje voor hun eigen chow chow Dao, toevallig even oud als Flo.
Enkele dagen laten gaan we op bezoek en ons voorgevoel wordt bevestigd: deze familie is zonder enige twijfel goedgekeurd!
Flo lijkt ons een ideale match… Alvorens we haar “officieel” voorstellen, polsen we toch ook even bij gastmama en -papa Emilie en Philip en ook zij zijn enthousiast. Flo is intussen zo diep in hun hart gaan zitten, zij kennen haar uiteindelijk het allerbeste en kunnen als geen ander beoordelen of een familie al dan niet geschikt is. Zo gezegd, zo gedaan: we stellen Flo voor aan onze Nederlandse kandidaten en ook zij zijn door het dolle heen! It’s a match!

We leggen een datum vast voor de overdracht: zondag, 29 juli wordt het. Philip en Emilie staan erop hun gasthondje zelf naar de adoptanten te brengen. Een besluit dat we ten volle begrijpen…. Na zo’n 3 maand intense zorgen en liefde kan het een geruststelling zijn om met eigen ogen te zien waar ‘jouw’ hondje terechtkomt. En gerustgesteld zijn ze! Jessica en haar echtgenoot zijn héél warme en gastvrije mensen die Emilie, Philip en Loes met heel veel liefde (en lekkere lunch :-)) ontvangen.

Emilie en Philip laten Flootje niet zomaar gaan… Een mooi afscheidspakketje wordt voorbereid:

foto van Vereniging Chow 4 ever.

Dat Flo meer dan welkom is, bewijst het speciale chow-matje dat Jessica alvast had klaargelegd:

foto van Jessica Rijneveld-Petersen.

En ja, ook Dao heeft zich er (letterlijk en figuurlijk) bij neergelegd dat hij voortaan zijn huisje moet delen 😉

foto van Jessica Rijneveld-Petersen.

En nog een laatste knuffel van gastmama Emilie… Maar geen zorgen Emilie…. Flo komt in een paradijs van liefde terecht <3

foto van Vereniging Chow 4 ever.

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)

 

Eén antwoord op “FLO (TEEFJE / °2008)”

  1. Onwijs mooi om te zien dat het zo goed met Flo gaat, wel wil ik even benoemen dat ze de afgelopen paar jaar toch echt wel geborsteld is haha.
    Nogmaals bedankt voor alle goede zorgen en liefde die jullie Flo geven!!!!!! al deze foto’s, filmpjes en verhalen hebben ons een heel kalm en warm gevoel gegeven.

    Heel veel liefs aan Flo van ons <3 we missen haar!!

Reacties zijn gesloten.