EX-MOEDERDIEREN TER ADOPTIE

Ik ben een ex-moederdier. Leer jij mij leven?

Ik zie jou, maar het liefst zou ik zelf onzichtbaar zijn…

De voorbije jaren bracht ik door in een hondenkwekerij, als fokteefje helaas… Ik zette nestje na nestje op de wereld. Mijn pups zie ik niet zelf naar hun nieuwe huisje vertrekken, ik leefde achter de schermen. In een hok (het één al vuiler dan het andere) en met wat geluk een buitenren.

Heel mijn leven is er enkel van mij verlangd om te kweken, om door het leven te gaan zonder liefde, zonder aanrakingen en zonder enige vorm van warmte.

Ik ken niet anders en weet niets beter.

Vraag je dus niet af “waarom ik na een maand nog steeds niet tot bij jou kom” “waarom ik eventueel nog niet zindelijk ben” “waarom ik niet aangeraakt wil worden” “hoe lang het nog gaat duren vooraleer ik mij laat aanlijnen en mee ga wandelen”.

Ik kom in een huis terecht, wat ik helemaal niet gewend ben noch ken. Vergeef het mij dat ik nieuwe mensen niet vertrouw. Deze nieuwe wereld is helemaal nieuw en best wel eng voor mij.

Leer mij rustig, stap voor stap, beetje bij beetje ontdekken wat het leven te bieden heeft.

Laat mij jou leren kennen en vertrouwen van op een veilige afstand. Spreek mij lief en warm toe. Laat mij voelen dat je het goed met mij meent, dat ik jou kan vertrouwen, dat je me echt wel graag ziet en het beste met mij voor hebt.

Een andere stabiele hond kan mij hierbij helpen. Deze zijn immers niet nieuw voor mij. Dat zijn mijn soortgenootjes en zijn gemakkelijker te vertrouwen. Ik kan van hen veel leren en zij kunnen mij helpen om verder open te bloeien.

Verlang geen aanraking, oogcontact of zindelijkheid.
Verlang niet dat ik jou meteen aanvaard en in jouw bijzijn wil eten of drinken.
Verlang niet dat ik me meteen gedraag als een “voorbeeldige hond”.

Geef me tijd, lekker eten, liefde en vééééél geduld. Jullie geduld zal dubbel en dik beloond worden. Wie weet word ik wel jouw trouwste vriend en jij mijn held voor het leven.