LESLIE -> DIYU (TEEF / °2015)

augustus 2017: Leslie werd zopas gesteriliseerd.

En dan nu: rust!

 

Leslie is geboren in april 2015 en is een HEEL lieve kleine meid die met alles en iedereen overweg kan: honden, katten, kinderen. Ze is heel zachtaardig en rustig van karakter.

Ze kan zowel in een appartement als in een huis leven, met of zonder de aanwezigheid van een soortgenoot. Voor Leslie is eigenlijk alles prima.

                                                                                    Ik ben echt heeeeel schattig.

Zoals vaak het geval is bij chow chows, werd ook Leslie reeds geopereerd aan entropion om zo haar hoornvlies te ontlasten en te beschermen.

Leslie werd verzorgd en graag gezien, maar enkele moeilijke omstandigheden in het leven hebben de ex-eigenaars de zware beslissing moeten laten maken om afstand te doen van Leslie. Omdat haar familie de zekerheid wou dat Leslie enkel bij de beste adoptanten terecht zou komen, deden ze beroep op onze vereniging (bedankt voor het vertrouwen!)

                                                                                             Lucky: ” Welkom!”

Leslie’s operatie heeft alleszins haar eetlust niet aangetast:

                                                                            Leslie en Lucky genieten van hun “extraatje”

Leslie zal eerstdaags op bezoek gaan bij een oftalmoog want Aude, haar voorlopig baasje, denkt dat ze niet optimaal ziet. Werd het hoornvlies misschien in het verleden al wat beschadigd door de entropion? Is er iets anders? Of is er niets aan de hand? We wachten op meer nieuws van de specialist ter zake…

september 2017:
Leslie is geadopteerd!
Gisteren heeft ze haar nieuwe baasjes ontmoet, die gelukkig het nodige geduld aan de dag konden leggen om hun nieuwe huisgenootje in de armen te sluiten. Diyu moest namelijk eerst nog op bezoek bij de oftalmoloog , omdat Aude (haar gastgezin) vond dat ze zich vaak stootte. Misschien omdat haar zicht niet 100% in orde was?

Uiteindelijk werd er geen echt probleem gevonden, het is het teveel aan ooglid dat haar gezichtsveld hindert. In het verleden werd ze reeds geopereerd aan entropion, echter is deze operatie niet 100% geslaagd. De kans is dus groot dat ze (helaas) opnieuw onder het mes zal moeten.

Opdat Diyu zich niet te hard zou hechten aan haar gastgezin én om haar niet opnieuw onder anesthesie te brengen, besluiten we haar al over te brengen naar haar nieuwe baasjes. Samen met hen zijn we overeengekomen dat wij een deel van de dierenartskosten voor onze rekening nemen (indien hun oftalmoloog eveneens beslist dat een operatie noodzakelijk blijkt, engageert de vereniging zich tot de terugbetaling van de kosten).

En daarna volgt het grote moment: de ontmoeting met haar nieuwe vriendinnetje Nuwa, die ook enkele maanden geleden werd geadopteerd uit het asiel. Zij is 1 van de 12 chow chows die in het Dierenwereldkruis in Sint-Amands belandde na een inbeslagname.

Er bestaat geen twijfel dat Diyu snel zal wennen aan haar nieuwe omgeving. Mevrouw des huizes is namelijk hondenkapster en gaat van Diyu opnieuw een prachtige meid maken.  En ze vliegt er ook meteen al in:

 Nuwa waakt, Diyu moet nog wat bekomen van de lange rit 🙂 

september 2017:

” Mijn mama is hondenkapster, valt dat op? “

Diyu mét blauw strikje


… en met haar nieuw harnasje, dat speciaal op maat gemaakt werd.Verwend? Yep! En zo hebben we het graag! 🙂 

Momenteel wordt Diyu d.m.v. een speciale oogzalf verder behandeld voor haar entropion. Binnen een maand moet ze terug op controle en volgt de evaluatie voor een eventuele operatie. We kunnen niet ontkennen dat haar oogjes er ondertussen wel al een pak beter uitzien:

november 2017: Diyu viert Halloween 😉

december 2017:
Love is all around…

januari 2018:
Diyu… Een ware metamorfose vergeleken met enkele maanden geleden.

februari 2018:
Elke dag een beetje fierder <3 

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)