DIESEL (REUTJE / °2014)

Diesel is niet afgestaan, omdat zijn baasje hem beu was (want ja… laten we eerlijk zijn: dat gebeurt af en toe wel degelijk). Maar niet alle ex-baasjes zijn zoals boze stiefmoeders. Er zijn er ook baasjes die geen andere keuze hebben en die – desondanks alles – het beste willen voor hun trouwe viervoeter. Zo ging het ook voor Diesel. Dorien, Diesel’s baasje, contacteerde ons begin augustus met de vraag om haar te helpen in de zoektocht naar een nieuw geschikt baasje.

Loes spreekt met Dorien af in Heerhugowaard om Diesel op 17 augustus te gaan ophalen en dan naar zijn gastgezin in Zaltbommel te brengen. Patrick en Corina, één van onze trouwe gastgezinnen, staan alweer klaar om een chow in nood op te vangen en hem te verwennen met héél veel liefde. Wat zijn we toch gezegend bij Chow4ever!

Dorien’s kindjes nemen met pijn in het hart afscheid van hun vriendje.

Diesel is een reutje van 4 jaar oud, niet gecastreerd (update 26/09: intussen wel gecastreerd :-)), begin dit jaar gevaccineerd en wordt door Dorien als volgt beschreven:

– Heeft wat extra aandacht nodig bij zijn penis -> een extra wasbeurtje volstaat. (update 26/09: Diesel werd intussen  gecastreerd, dus er wordt weldra verbetering verwacht m.b.t. de hygiëne rond de penis)

Omgang met poezen: buiten rent hij weleens achter een poes aan, maar eerder om te spelen. Met de eigen kat is er absoluut geen probleem.
– Soms gromt hij eens naar een andere hond, maar enkel als ze te druk voor hem zijn.
– Heel lief t.o.v. mensen en rustige kinderen. Heeft nog nooit naar ze gegromd.
– Is heel aanhankelijk, heeft graag aandacht.
– Gaat héél graag wandelen.
– Houdt ervan buiten te zijn, en te “chillen”.
– Speelt ook graag met zijn touw (soms toch :-)).
– Eet brokjes en soms natvoer.
Plast soms in huis (uit onvrede).
– Is beschermend naar het baasje.
– Is soms dominant t.o.v. andere reutjes.
– Kan alleen thuis blijven.

Uiteraard rekenen we ook altijd op onze gastgezinnen om ons eerlijk en objectief hun mening te geven over het gedrag, karakter, gezondheid van het hondje dat bij hen verblijft. En dat doen Corina en Patrick met verve. Na 1 dag hebben we zo al een heleboel informatie verzameld:

– Het valt op dat Diesel wat raar stapt. Van zodra hij wat meer op zijn gemak is, wordt een dierenartsbezoek gepland, zodat we zicht krijgen op de oorzaak.
– Diesel is héél lief, en héél aanhankelijk. Hij volgt werkelijk overal!
– De omgang met het eigen hondje (teefje) van Corina en Patrick gaat prima!
– Diesel luistert goed naar zijn naam.
– Hij pikt heel snel dingen op. Gisteren trok hij nog heel erg aan de lijn, vandaag gaat het al een pak beter.
– Diesel krabt erg veel. Allergie? We beginnen alvast met speciale brokjes tegen allergie.
– Diesel zoekt binnen graag een rustig plekje op.

     

Momenteel eet hij nog niet zo heel goed, het gaat beter wanneer Patrick en Corina de brokjes mengen met natvoer.

update 21/08:
Patrick en Corina zijn vandaag met Diesel naar de dierenarts geweest. De conclusie:

– Diesel loopt een beetje vreemd wanneer je hem ziet stappen, maar volgens de dierenarts heeft hij GEEN pijn. Wat is de oorzaak dan? Hij heeft veel te weinig beweging gehad en daardoor veel te weinig spieren.

– Diesel blijft last hebben van afscheiding aan zijn penis. Niets is dat heel erg is, maar v.w.b. de hygiëne is het toch net iets comfortabeler om dat probleem opgelost te zien. Advies van de dierenarts: reinigen + castratie.

– Door entropion heeft Diesel wat last aan 1 oogje, waarvoor hij nu met zalf behandeld zal worden. Binnen 2 weken moet hij hiervoor opnieuw op consultatie.

En nu…. op naar de volgende dagen zodat we deze pagina verder kunnen aanvullen 😉

update 22/08:
Diesel is voor het eerst anderhalf uur alleen geweest met Woody: het huis (en de honden) hebben het overleefd 🙂 :-). Patrick laat ons weten dat Diesel een beetje eigenwijs is, maar wel héél lief. Hij bevestigt eveneens dat Diesel houdt van rust.

Iemand die graag een chow heeft om overal mee naartoe te nemen, is bij Diesel helaas aan het verkeerde adres. Het liefst van al blijft hij gewoon lekker lui thuis! Dit gedrag uit zich ook tijdens de wandelingen: op een bepaald moment geeft Diesel duidelijk aan dat hij niet meer verder wil en rechtsomkeer wil maken.

Of Diesel graag speelt? Op zijn eigen manier: een beetje met zijn pootje heen en weer slaan 🙂

update 24/08:

Diesel is vandaag samen met Woody en een neefje en nichtje van Patrick naar de speeltuin geweest. Diesel wilde wel spelen met Woody, maar is nogal onhandig, omdat Woody nogal klein is 🙂

update 02/09:
Patrick en Corina geven aan dat het probleem aan Diesel’s penis helaas niet verbetert. Hij laat overal zijn sporen na, en we kunnen ons voorstellen dat dat voor niemand fijn is. Om een ontsteking te vermijden, beslissen we unaniem om de castratie niet langer uit te stellen. De dierenarts gaf aan dat een castratie in 80% van de gevallen een oplossing biedt, dus laten we hopen dat Diesel tot die groep behoort.

update 05/09:
Diesel’s castratie werd vandaag met de dierenarts besproken en ingepland op 26 september. Helaas kwam tijdens de raadpleging ook slecht nieuws naar voren: nu Diesel’s oogleden minder gezwollen zijn, is duidelijk dat hij ook een ooglidcorrectie nodig heeft. Het statische achterlijf is mede door de beweging die hij nu krijgt iets verbeterd, maar intussen is wel gebleken dat hij niet te veel mag doen met zijn knieën; niet springen, geen trappen en dergelijke, omdat zijn kniekruisbanden te zwak zijn.
We besluiten om de ooglidcorrectie eveneens uit te voeren op 26 september, zo hoeft Diesel maar 1x onder narcose te gaan en kan hij tegelijkertijd van beide ingrepen recupereren.

update 26/09:
Diesel ziet er momenteel nog een beetje zielig uit na zijn castratie en operatie van de entropion aan beide ogen. Binnen enkele dagen zal het alvast véél beter gaan.

  

update 21/10:
Persoonlijke omstandigheden bij Corine en Patrick hebben er helaas voor gezorgd dat Diesel niet langer bij hen in gastgezin kon blijven.
Gelukkig hadden we (heel) snel een oplossing: Esmeralda stond heel erg te popelen om Diesel op te vangen en kennis te laten maken met haar roedel: een chow chow, golden retriever en poes. En die kennismaking verliep uiterst vlekkeloos!

update 25/10:
Diesel geniet met volle teugen van zijn speelgoedje, matje en liefde van zijn gastgezin 

update 28/10:
Dieseltjes gastouders lieten ons zopas weten dat zijn mandje niet meer verhuisd hoeft te worden!
En hij krijgt een andere naam: “Dussel”
Mission accomplished, en zoooo blij voor Dusseltje 

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)