BOWIE (REUTJE / °2015)

  

Gelukkig weten steeds meer en meer mensen ons te vinden die hun chow chow aan ons durven toe te vertrouwen. Zo ook het baasje van Bowie. Zij neemt contact met ons op om haar te helpen voor deze kleine kerel een nieuw huis te zoeken. Zij kunnen hem helaas niet geven wat hij zo broodnodig heeft om hem helemaal tot zijn recht te laten komen.

Bowie is een heel knap reutje van 3 jaar en is daarenboven gecastreerd. Bowie is een wat drukker hondje,  is afwachtend in nieuwe situaties en naar vreemde mensen toe en is heel waaks voor zijn baasje. Hij is ook erg vrolijk en leergierig, daardoor ook veel aandacht zoekend.

Bowie zoekt een nieuw warm thuis waar hij krijgt wat hij nodig heeft; veel beweging, veel aandacht, lekker eten en een rustig plekje om te slapen.

Hij kan met kleine kinderen maar is er niet dol op. Liever wat oudere, dat is geen probleem. Katten, kippen en konijnen etc. is voor hem echt een ‘no go’. Daar gaat hij liever achteraan om te jagen, want dat doe je nu eenmaal als een gerespecteerde chow 😉

Bowie is met 3 maanden bij zijn huidige baasjes gekomen en komt uit de broodfok dan wel van handelaren in Brabant (Nederland). Gelukkig is hij wel helemaal gezond.

Zijn paspoortje is up to date. Hij is een paar dagen geleden (rond 1 december 2018) nog gevaccineerd, ontwormd en gedruppeld tegen de vlooien.

Hij is zindelijk en gedraagt zich keurig in huis, hij is een echte gentleman en maakt niets kapot. Hij houdt er van buiten te zijn en lekker ontspannen in de tuin te bivakkeren. Bowie is een fan van blikvoer, dat vindt hij heerlijk. Brokjes krijgt hij niet.

Wandelen doet hij graag en vaak, hij gaat graag mee naar het bos om daar lekker los te kunnen lopen en vooral te snuffelen, want wat zijn er veel geurtjes in dat bos. Bij het wandelen heeft hij wel de neiging om wat te trekken, hij wil zo graag vooruit om te zien wat er allemaal voor hem ligt en waar hij het zijne van wil weten. Kortom: een nieuwsgierige chow. Bowie is een snelle hond, heeft een hoog acceleratiegehalte. Hij heeft lekker veel beweging nodig.

Hij kan goed in de auto, wordt niet misselijk,  jankt en blaft niet.

Zijn gezondheid is nu weer prima in orde. Hij heeft wel net een abcesje gehad aan zijn poot maar dat is nu gelukkig helemaal genezen. Zijn vacht wordt 1 x in de 3 maanden verzorgd door een trimsalon. Zijn tanden zijn ook in orde. Kruisbanden en gewrichten zijn door de DA gecheckt en in orde bevonden, dat is fijn.

En nu zoeken we een nieuwe thuis voor hem waar hij helemaal met zijn nieuwe baasje(s) matcht.

update 23/12:

update 14/01:

Liefde op het eerste gezicht, iets mooier bestaat er toch niet? Het overkwam Kathy en haar man Yves toen ze Bowie op onze Facebook-pagina zagen verschijnen. De liefde werd nog groter toen ze hem eergisteren eindelijk in real life mochten ontmoeten.

Bowie zal de roedel vervolledigen én krijgt zelfs een privé bos waar hij naar hartelust kan wandelen, lopen en spelen.

Zijn eerste nacht is alvast bijzonder goed verlopen. Hij mocht mee naar de slaapkamer, waar hij voorbeeldig geslapen heeft. Kathy vatte het mooi voor ons samen: “hij is thuis”… 🥰🥰🥰