BOUBA (REUTJE / °2016)

Augustus 2019:
Onze collega’s van Chow au Coeur in Frankrijk laten ons weten dat zij een aanvraag gekregen hebben voor de opvang van een zwart reutje, Bouba genaamd. De dame die hen contacteert is Michèle, uitbaatster van een hondenpension in Nijvel, die Bouba tijdelijk heeft opgevangen omdat zijn baasje hem niet meer wilde.

Geografisch gezien is het voor ons makkelijker om een plekje te zoeken voor Bouba dan wanneer Chow au Coeur dit zou moeten doen. Maar natuurlijk moeten we wel eerst een plaatsje vinden voor die zwarte schone 😉

En dat plekje vinden we bij Femke, mama van een chow chow die Yade noemt. Femke is dolenthousiast, zeker omdat we weten dat Bouba een heel aanhankelijke chow is en dat is – laten we eerlijk zijn – toch altijd mooi meegenomen!

Welke info kregen we nog meer?
“Hij heeft geen paspoortje, maar is wel gechipt. Niet gecastreerd, vaccins niet in orde. Heel lief met mensen. Houdt ervan om op zijn buik geaaid te worden. Eet gelijk wat, drinkt blijkbaar wel veel. Is OK met andere hondjes indien ze niet groot en niet agressief zijn. Of hij met poezen en kinderen kan, is niet geweten. Hij heeft ook iets aan zijn oogje waarvoor hij “misschien” een operatie nodig heeft. Maar dat is niet zeker en hij lijkt er ook geen last van te hebben.”

19 augustus 2019:
No words needed 😉
Yade moet nog een beetje wennen aan haar nieuwe (tijdelijke) huisgenoot, maar ze is wel geïnteresseerd in dat knappe reutje!

20 augustus 2019:
Sociaal is Bouba zéker! Femke gaat koken? Bouba gaat mee 🙂

23 augustus 2019:
We vragen Femke om naar de dierenarts te gaan, zodat we een paspoortje kunnen laten aanmaken voor Bouba, zijn vaccins laten toedienen en naar zijn oogje kunnen laten kijken. De dierenarts stelt vast dat Bouba een zogenaamd “cherry eye” heeft (een derde ooglid dat uitpuilt) waarop een infectie zit. Een operatie dringt zich op: 28 augustus gaat Bouba onder het mes. Tot die dag krijgt hij antibiotica-druppels.

25 augustus 2019:
Bouba is braaf, enthousiast, is al dikke vriendjes geworden met Yade, kan heel actief zijn, maar ook rustig als het moet. Hij is heel flink in de auto en lief naar mensen die hij niet kent. Enkel naar mannen toe gedraagt Bouba zich iets terughoudender. Maar: hij leert snel! Intussen laat hij zich al aaien door Femke’s broer en papa.

28 augustus 2019:
Tijdelijk buiten dienst wegens operatie! 😉
Alles is goed verlopen.

En het resultaat mag er zijn! 2 mooie oogjes

‘Na’ & ‘Voor’

2 september 2019:
Vandaag was Bouba voor de allereerste keer alleen thuis bij Femke. Zoals verwacht heeft hij zich voorbeeldig gedragen en is hij nu klaar om naar zijn echt gouden mandje te vertrekken.

Oktober 2019:
Femke meldt ons dat de omgang tussen Bouba en Yade niet altijd meer even vlot verloopt. Bouba komt soms te dominant uit de hoek en durft Yade aan te vallen. Daarom hebben we alsnog beslist dat Bouba beter zou passen in een gezin zonder andere honden, desondanks het feit dat er ook veel goede momenten zijn, waarop hij Yade wel respecteert.

Naar welk soort adoptiegezin zijn we op zoek?
Bouba gaat héél graag wandelen, mensen die 2 à 3x met hem kunnen gaan wandelen, zijn ideaal! Hij houdt er absoluut niet van om binnen te moeten zitten. De eerste 5 minuten van de wandeling is Bouba héél enthousiast en durft dus aan de leiband trekken. Wellicht heeft hij nooit geleerd om aangelijnd te wandelen. Dat is dus nog een werkpuntje, maar na 5 minuten loopt hij flink naast je.

Zijn ideale thuis heeft mensen die graag knuffelen, want Bouba vraagt veel menselijke aandacht.
Helaas kan Bouba NIET met poezen, dus adoptanten met poezen komen jammer genoeg niet in aanmerking.
Bouba is ook heel zelfzeker en kan daardoor soms ‘dominant’ overkomen bij een andere hond, ook tijdens het eten. Daar durft Bouba vrij territoriaal uit de hoek komen door te grommen wanneer de andere hond te dichtbij komt. Daarom lijkt het ons ‘verstandiger’ om Bouba te plaatsen bij een gezin zonder andere honden OF bij een zeer onderdanig teefje.