BALLY (ex “Bo”) (TEEFJE / °2013)

Marktplaats is gekend als dé plaats voor malafide broodfokkers om hun pups aan te prijzen. Maar Marktplaats wordt ook gebruikt door correcte mensen die onze vereniging nog niet kennen en noodgedwongen afstand moeten doen van hun lievelingsdier.

Dat is ook voor Bo het geval. Bo kwam als puppy in het gezin van haar voormalige baasjes terecht. Het moet gezegd: de liefde en verzorging die ze kreeg, hebben zijn vruchten afgeworpen: Bo ziet er erg mooi en verzorgd uit. Ook haar gedrag laat uitschijnen dat ze geen zware rugzak met zich meedraagt.

We nemen contact op, spreken een datum af waarop Bo mag opgehaald worden. 2 november wordt het, en het is een zwaar afscheid. Bo krijgt al haar spulletjes mee (en dat zijn er best wel wat), en vertrekt richting Sint-Niklaas waar gastmama Karine met veel ongeduld op Bo staat te wachten.

Na de kennismaking, volgt een rustige avond:

Al na enkele uren is Bo uit zichzelf contact komen zoeken met Karine, en wilde ze zelfs al geaaid worden. Ze is ook heel rustig, wandelt heel graag en doet dat ook héél flink aan de lijn!

update 3 november:
Bo is het altijd gewend geweest om in een bench te slapen ‘s nachts. Dat haar bench ook ‘heilig’ is voor haar, bewijst het feit dat ze altijd in de buurt ervan ligt. Wordt de bench verplaatst, dan volgt Bo ook. Het deurtje blijft gewoon open, zodat ze zelf kan beslissen of ze er al dan niet in wil slapen.

update 4 november:
Kristien brengt een bezoekje aan Bo, er staat een zonnige boswandeling op het programma – met leuke afsluiter bij Karine 🙂


De versgebakken koekjes werden niet goedgekeurd :p Bo is een kieskeurige dame….

update 6 november:
Karine:
“Bo eet of drinkt bijna niet … rouwproces? Ze gaat nog wel graag op wandel. Dan is ze superblij. Deze morgen kwam het jachtinstinct weer boven …dat is supersterk …je moet dan stevig in je schoenen staan om haar te kunnen houden. 💪🏻

We vragen Karine om Bo goed in te gaten te houden, zodat ze zeker genoeg drinkt (en eet).

update 7 november:
Karine:
“Vandaag heeft Bo 120 gram korrels opgegeten …’s avonds pas. Morgen ga ik ook het water afmeten en met kleinere porties starten en aanvullen. Dan heb ik meer zicht op wat ze werkelijk drinkt.”

Karin kreeg vandaag ook bezoek; Bo reageerde heel lief. Vrouwelijke energie is blijkbaar haar ding!

update 8 november:
Karine:
“Vandaag heeft ze flink gegeten en gedronken. Ze verraste me vandaag bij het wandelen ….de flexileash was op zijn langst , …een eekhoorn, …ik lag bijna op de grond. Het scheelde niet veel of ze sleurde me op mijn buik mee ..HAHA …zo een vaart liep het niet maar ik schrok wel van de kracht. Op wandel met een kind of tenger iemand is een NO go! Voor de rest gaat alles zijn gangetje. “

update 9 november:
Karine moet vandaag niet gaan werken, dus is er extra veel tijd voor Bo! Vandaag krijgt ze een verwenbeurt 🙂

“… En ze heeft er van genoten, ook van het uitzicht 🤩. Achterhand en poten … daar wordt ze zenuwachtig van . Maar toch 3/4 gedaan …bijna klaar voor een wasbeurt.”

Opgelet voor kippen op TV :-):
“Bo sprong met de voorpoten op de tv tafel en probeerde een kip uit de tv te halen ! Ik schrok me rot”

update 18 november:
Bo heeft vandaag kennis gemaakt met haar potentieel 4-ever mandje. Zij is vandaag verhuisd naar Nederland, waar ze een nieuw chowvriendje krijgt en een hele grote tuin om in te spelen! De eerste ontmoeting met Appie verliep alvast vlekkeloos. Als die trend zich voortzet, mag Bo (die dan de naam “Bally” zal krijgen) in haar 4-ever huisje blijven.

Update 19-03-2021:

Met de intentie om Bally een 4ever-home te bieden na het overlijden van haar baasje, werd zij eind 2018 geadopteerd door een heel fijn en liefdevol gezin in Nederland.
Na heel veel inzet, gedragstherapie, oefening, zelfs een ander chowvriendje werd helaas pijnlijk duidelijk dat Bally geen klik heeft met de man in het gezin. Bij de minste beweging van zijn kant, begint Bally te blaffen. Voor alle duidelijkheid: Bally heeft geen problemen met de andere 3 volwassen zonen van het gezin, dus we kunnen zeker niet spreken van een algemeen probleem naar mannen toe.
Om het voor alle partijen leefbaar te houden, werd beslist om een nieuwe thuis te zoeken voor Bally. Aan doorzettingsvermogen van het betrokken gezin ontbrak het zeker niet, maar soms zijn dingen zoals ze zijn.
Om jullie een beter beeld te geven van het karakter van Bally en de ideale thuis, plakken we hier even de info die we ontvingen van Ingrid, Bally’s huidige baasje:
Met pijn in mijn hart moet ze helaas verhuizen. Ze is 8 jaar en in goede gezondheid. Ze is bepaald geen ingesukkelde dame, maar is alive and kicking. Ze is nu 2,5 jaar bij ons nadat wij haar geadopteerd hebben.
Ze kan helaas niet overweg met mijn man. Ze hoeft hem maar te zien, hij hoeft maar thuis te komen of zelfs maar op te staan om iets te drinken te pakken of ze begint tegen hem te blaffen! Mijn man kan er niet meer tegen. We hoopten steeds dat het beter zou gaan, maar dat doet het niet. Ongeveer ruim een jaar geleden adopteerden we nog een chow en we hoopten dat hij het goede voorbeeld zou geven. Dat doet hij, maar Bally volgt het goede voorbeeld niet!
Bally is graag buiten in de tuin. Het advies is wel je tuin goed omheind te hebben want ze wil op verkenning uit. Als ze dan een kip of konijn bij de buren tegenkomt, is die het haasje.
Bally eet goed, heeft een goede spijsvertering. Houdt van wandelen en loopt goed. Dat kan af en toe een beetje stram zijn. Vandaar de onderhoudsdosis medicatie: half pilletje per dag. Ik heb nog 1,5 potje dat uiteraard gratis mee gaat met Bally. Ook de korrels die wij geven en de halsband en riem.
We hebben geen haast en hebben nog wel een paar weken tot een paar maanden de tijd. Het zou heel mooi zijn als ze meteen komt in het gezin waar ze voor de rest van haar leven mag blijven. Een andere hond zou prima gaan. Graag zelfs. Een poes denk ik niet. Heel jonge kinderen ook niet. Bally is in zoverre echt een chow dat ze op zichzelf is, ook van rust houdt en graag buiten ligt om de dingen een beetje te bekijken.”