BLACKY (REUTJE / °2016)

 

Deze prachtige reu van 2,5 jaar is Blacky en werd vandaag met veel liefde opgenomen in onze vereniging via het gastgezinnetje van Isabel en Tom.

Blacky’s baasjes moesten helaas de hartverscheurende keuze maken om Blacky af te staan. Soms gebeuren er dingen in het leven die ons geen keuze laten…

Blacky heeft een prachtig, zacht karakter én kan samenleven met poezen, is heel lief naar kindjes, en heeft geen enkel probleem in de omgang met niet-dominante teefjes.

Daarenboven werd Blacky al gecastreerd, gevaccineerd en ontwormd.

update 04/10:
Isabel aan het woord 😉

Ochtendupdate:
Deze nacht is goed verlopen! Hij heeft niets van lawaai gemaakt. Toen mijn man deze ochtend opstond en bij hem ging heeft hij wel wat geblaft. En ook toen ik wakker werd was hij opnieuw heel wantrouwig.. hij zit nog het liefst in de garage waar ook nu de deur openstaat voor de tuin, maar ik ben nu al een klein uurtje wakker en ik laat gewoon alle deuren open en stillaan komt hij eens piepen bij mij 😉

Avondupdate:
Blacky is nog steeds zeer voorzichtig naar ons toe. Vandaag heb ik overdag alle deuren opgelaten, zo kon hij op zijn eigen tempo eens komen rondsnuffelen zonder dat wij ‘in de weg zaten’. Toen ik thuis kwam zat hij toch terug in de garage.
Ik heb ongeveer een goed uurtje met hem alleen thuis geweest & hij lag vooral buiten of in de garage op zijn gemak, ik heb hem dan ook maar gewoon laten doen. Wanneer ik buiten op ons trapje ga zitten, komt hij wel eens snuffelen & ik mag eens op zijn kopje wrijven, maar dan is hij weer snel weg.
Thomas is dan thuis gekomen & hij is nog eens alleen met hem gaan wandelen, zonder de kinderen. Hij loopt al veel beter aan de voet en loopt inderdaad heel graag 😁 ik ga eens kijken voor een betere leiband om te lopen & vanaf volgende week probeer ik hem dan eens mee te nemen 😉 voorlopig doet hij precies alleen een kakje tijdens zijn wandeling, maar dat zal nog wat vroeg zijn om daar iets over te zeggen.
Wij merken wel dat hij precies iets losser is na het wandelen. Hij probeert wat meer binnen te komen kijken wat er allemaal gebeurt. Maar eens we teveel aandacht naar hem richten gaat hij toch terug buiten.
Ik mag hem wel al wat meer aaien 😉 maar hij heeft nog wat tijd nodig.”

update 05/10:
Vandaag was een geweldige dag met Blacky! Wanneer Thomas deze morgen opstond stond Blacky hem op te wachten & toen hij zag dat het Thomas was begon hij zelfs een klein beetje te kwispelen. Hij is flink buiten pipi gaan doen & kwil uit zichzelf weer naar binnen!
Toen ik opstond stond hij ook al klaar & deed hij ook al een poging om in de keuken te komen.
Wanneer ik deze middag na het werk thuis kwam stond Blacky mij aan de voordeur op te wachten! Hij kwispelde & ik mocht hem wrijven. Hij loopt nietmeer van ons weg & hij begint uit zichzelf ons op te zoeken. Hij laat het zeer goed toe dat we hem spontaan wrijven & hij begint ook te reageren wanneer we zijn naam roepen om bv naar binnen te komen. Hij ligt nu ook altijd in de living bij ons ipv in de garage of de tuin. Dit doet hij wel vooral als de kindje er nog niet zijn (of zoals nu als ze in hun bedje liggen). Als de kindje er bij zijn en er dus wat meer drukte is, zoekt hij eerder een rustiger plekje dicht bij een deur. Vandaag lag hij vooral aan de voordeur dan.
Hij heeft wel bijna nog niks gegeten van zijn korrels.
De kat haar korrels daarintegen heeft hij volgens mij wel opgegeten, dus die gaan we op hoog moeten zetten.
Tussen onze poes en Blacky gaat het ook al veel beter! De poes blaast al bijna nietmeer op Blacky en meestal negeren ze elkaar gewoon.
Tijdens onze wandeling daarstraks hebben we nog maar eens gemerkt wat voor een schatje Blacky is! Hij loopt al veel beter dicht! Ik denk nog een week hier aandacht aan besteden & hij doet het uitstekend! We zijn verschillende honden gepasseerd en dit doet hij ook prima! Hij heeft er wel interesse naar & hij probeert er bij te gaan, maar hij blaft totaal niet, is totaal niet agressief & hij mocht even snuffelen met een golden retriever en hij was super flink! Ook als we een blaffende hond passeren dat hij amper iets!
We zijn ook paarden tegen gekomen & ook hier blaft hij niet. Hij is wel nieuwsgierig en wil eens snuffelen, maar als de paarden hem geen aandacht geven, loopt hij gewoon door.
Nu ligt hij hier bij ons aan de zetel & het is duidelijk dat Blacky zijn plaatsje bij ons thuis zo goed als gevonden heeft! Hij komt spontaan bij ons & zoekt onze aandacht een beetje op. Het is echt een geweldige hond!! 😁

 

update 07/10:
“Dag iedereen! Nog even een update.
Blacky is helemaal open gebloeid. Hij komt heel veel knuffels & aandacht vragen! Hij is inderdaad heel aanhankelijk. Ook met de kinderen gaat het super! Ze laten hem vooral gerust, maar hij vindt het niet erg als ze hem eens aaien.
Het wandelen gaat ook steeds beter! Hij trekt al niet meer zoveel als in begin, met wat aandacht loopt hij goed aan de voet. We merken wel dat hij elke dag een goede wandeling nodig heeft. Vooral ook omdat hij enkel op de wandeling een grote boodschap doet.
Commando’s zoals zit, blijf, lig,… kent hij niet.
Hij begint ook eindelijk zijn korrels op te eten, dat maakt me ook blij 😉
Deze nacht was wel wat minder. Hij heeft heel veel zitten blaffen.
Ik denk in eerste instantie omdat hij misschien geluid hoort van buiten, maar daarna was het precies gewoon voor aandacht. Hopelijk betert dit terug.”

update 11/10:
“Lopen, daar is hij zot van! Hij krijgt soms van die energie opstoten en dan begint hij heel de tuin rond te crossen & zie je duidelijk dat hij wil spelen 😄 de eerste keer dat Blacky dat deed was nogal verschieten 😆 het is ook een echte knuffelbeer! hij zit heel graag bij ons in de buurt en iedereen mag hem aaien zonder problemen.
ik ben gisteren ook de eerste keer met hem gaan lopen en dit ging ook vrij goed voor de eerste keer.
het enige lastige puntje is dat hij toch al even platte stoelgang heeft en dus tijdens de wandeling doet hij zijn boodschap en dan blijft dit vaak in zijn lange haren achteraan hangen.. telkens als we thuis komen krijgt hij dus een schoonmaakbeurt ☺
Wij hebben Isabel intussen gevraagd om toch eens naar de dierenarts te gaan zodat hij het probleem van de platte stoelgang kan onderzoeken.

update 12/10:
Isabel is vandaag met Blacky naar de dierenarts geweest en daar werd beslist om Blacky volledig te testen. Er werd zowel bloed als een staal van zijn stoelgang afgenomen, zodat we (eventueel) kunnen uitsluiten dat het probleem bij de lever of nieren ligt. Maandagavond kennen we het resultaat. Isabel liet ons weten dat Blacky super flink was bij de dierenarts. Wel wat bang, maar totaal niet agressief! Zelf wanneer ze bloed aan het afnemen was deed hij niks! 😉 het is een “flinke beer!”

Isabel voegt er nog aan toe:
“Met de kindjes gaat het trouwens heel goed. Janne (de jongste van 1jaar) durft nogal eens aan zijn eet/drinkbak komen en spelen & daar doet hij totaal niks op. Zij aait hem ook vaak en dan wil hij altijd lekjes geven ☺️
Jules (de oudste van 4jaar) is meer terughoudend naar Blacky. hij gaat graag mee wandelen enzo, maar gaat hem niet spontaan in de zetel zitten aaien ofzo. Jules geeft wel heel graag snoepjes aan Blacky & speelt graag in de tuin met hem. Jules smijt dan zijn balletje weg & geniet er van dat Blacky daar dan achter loopt 😉
We merken wel dat Blacky toch meer de rust opzoekt wanneer de 2 kinderen druk zijn. Dan gaat hij in de inkom of de garage liggen.”

update 13/10:
Het resultaat van Blacky’s bloed- en stoelgangonderzoek zijn helaas nog niet bekend. We moeten een dagje langer wachten.
Intussen krijgen we wel een nieuwe update van Isabel over Blacky’s “blafgedrag”: Het blaffen is al heel fel geminderd & hij is altijd zo blij om ons te zien 😉 hij staat altijd al kwispelend ons op te wachten ☺️ Tijdens het wandelen gaat het ook heel goed als we alleen zijn, maar als er een andere hond in de buurt is dan trekt hij enorm om er naartoe te gaan. Niet op eens agressieve manier, ik denk eerder uit nieuwsgierigheid.. maar hij heeft wel kracht 😆

update 14/10:
Isabel informeert ons over de resultaten van Blacky’s onderzoeken: “Blacky heeft een giardia-infectie. Dat is een parasiet die in zijn darmen zit. De dierenarts vroeg of hij dit als pup heeft gehad, omdat dit niet vaak bij oudere honden voorkomt. Hij denkt dat hij dit ofwel als pup heeft gehad & dat het toen niet correct is opgevolgd & dan kan dat tot gevolg hebben dat dit iets blijvend is waar hij last van zal hebben. Ofwel heeft hij het nu toeval toch voor de eerste keer & zou het perfect te behandelen kunnen zijn met medicatie. Ik mag morgen terug bij de dokter gaan om alles nog eens te overlopen & de medicatie op te starten.”

update 17/10:
De behandeling werd opgestart. Blacky heeft een injectie gekregen & moet nu  gedurende 7 dagen medicijnen krijgen. Dan 10 dagen wachten & dan opnieuw 7 dagen medicijnen. Daarna zou het beter moeten zijn. Als blijkt dat de stoelgang niet verbeterd is, moet hij aangepaste voeding krijgen.

update 21/10:
“Nog even een update over Blacky 😉
Wij hebben het gevoel dat het al veel beter gaat. Zijn stoelgang is al veel beter!
Gelukkig gaat het met een stukje vlees heel gemakkelijk om hem zijn pilletjes te geven 😉
Blacky heeft ook al zijn eigen plekjes in huis 😉 als het met ons 4 wat drukker is, dan ligt hij in de inkom aan de voordeur, als het wat kalmer is, dan ligt hij meestal aan de zetel bij ons & als we aan het eten zijn ligt hij onder de tafel 😆 maar hij is wel heel flink! Hij gaat nooit eten afvragen 😉
Zelfs toen Janne (onze jongste dochter van 1 jaar) op de grond een wafeltje aan het eten was, zat hij heel mooist naast haar. Zij op haar gemak aan het eten met veel gekruimel & Blacky achteraf alle kruimels opeten! 😂 geweldig om te zien! Vandaag zijn we naar het bos geweest & tussen de blaadjes is hij ook helemaal in zijn nopjes hoor”

update 29/10:
Blacky de bewaker 😉

update 6 november:
“Gisteren is Blacky aan zijn 2de deel van zijn pilletjes begonnen. Hij doet het heel goed ! Pilletjes eet hij makkelijk op 😉 & met de stoelgang is het ondertussen heel erg goed!”

update 15 november:
“Blacky heeft al zijn pilletjes gekregen en het is een groot verschil met in begin. zijn stoelgang is weer helemaal normaal 😉 De dierenarts zei dat het hiermee opgelost zou zijn 🙂 als het terug zou komen, zouden we het zien aan zijn stoelgang 🙂 maar dat is tot op vandaag heel positief”

update 24 november:
deze namiddag krijgt Blacky speciaal bezoek uit Nederland…. van zijn potentiële adoptiebaasjes… Duimen jullie mee met ons?

Avondupdate:
Bedankt aan zij die met ons mee-duimden 😚… Blacky is deze namiddag vertrokken richting Nederland met zijn nieuwe adoptiebaasjes! 🐾💖
Voor de poezen daar is het nog eventjes wennen, maar met zo’n lieve chow komt dat zeker goed 

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)