BILLY (REUTJE / °2018)

Billy werd eind juni aan onze vereniging afgestaan, omdat hij zich niet helemaal thuis voelde bij het gezin waar hij woonde: een mama, vijf kinderen, paarden, geiten, kippen, honden, vissen en vogels. Naar onze mening: véél te druk voor Billy en wellicht voor vele chows.

Wanneer Billy onder stress komt te staan, durft hij grommen. Ook naar zijn baasje Vicky. Meteen ook de reden waarom Vicky beslist om haar chow aan ons af te staan.

Onze collega Patricia gaat op vooronderzoek en bevestigt ons vermoeden: te druk, te veel stress voor Billy. Maar van gegrom naar haar toe is er alleszins geen sprake.

Voor ogenschijnlijk “moeilijkere” chows doen we graag beroep op onze collega Janne, die perfect weet hoe ze honden moet lezen én als geen ander kan beoordelen hoe ze moet handelen. Samen met Mirthe besluit ze op een zonnige zondagochtend richting Oostrozebeke te rijden en Billy mee naar het verre Limburg te brengen. Daar kan hij in alle rust tot zichzelf komen en Janne laten zien wat voor chow hij écht is.

Bij aankomst van Janne en Mirthe is Billy heel erg bang. Omdat hij niet graag in de auto zit, werd hem een halfuurtje voor aankomst al een kalmeertabletje toegediend. Wanneer Janne hem vanop een afstand toespreekt, gromt hij. Van zodra Janne niks meer zegt, stopt ook het grommen. We vermoeden (maar zijn niet zeker) dat Billy’s zicht ook niet optimaal is.

De eerste nacht verloopt rustig, maar Billy blijft erg bang. Toch gaat hij  uiteindelijk overstag voor Janne en begint gretig likjes uit te delen. Zijn éne oogje ziet er echter erg slecht uit en kan amper geopend worden. Ook aan beide achterpoten zijn 2 wolfsklauwen helemaal ingegroeid.

Enkele dagen later gaat Billy naar het trimsalon. Aan losse haren geen gebrek 🙂

Het resultaat mag er zijn:

Omdat we ons toch ernstige zorgen maken om Billy zijn oogje, gaan we langs bij de dierenarts. Daar wordt geconcludeerd dat Billy entropion heeft, waardoor zijn oog ontstoken is en het dicht knijpt, omdat het anders te pijnlijk is. Voortaan dus pijnstillers en antibiotica op het menu én een afspraak bij de oogarts op 4 augustus. Indien Billy een operatie behoeft, engageert Chow4ever zich om de kosten hiervoor op zich te nemen.

Het goede nieuws? Optillen, aanraken… Billy laat het allemaal gewillig toe. Hij zoekt vertrouwen bij ‘zijn’ mensen en als hij dat krijgt, is hij de vrolijkheid zelve.

Klein minpuntje: voorlopig plast hij overal tegenaan. Castratie zou dit moeten verhelpen.

In een notendop. Billy…

– … kan niet bij poezen geplaatst worden.
– … heeft een tuin nodig.
– … is helemaal niet dominant, is zelfs bang van andere honden, waardoor hij naar hen durft te grommen.
– … kan bij andere rustige (!) honden.
– … houdt niet echt van mannen.
– … kan bij oudere, rustige kinderen geplaatst worden indien ze weten hoe ze met honden moeten omgaan.

Interesse? Laat het ons weten!
Om jouw kandidatuur in te dienen, vragen wij om een aanvraag-formulier in te vullen: http://chow4ever.be/aanvraag-adoptie-of-gastgezin/