BILLIE ( TEEFJE / °2017)

Facebook, wat een uitvinding hé?! Hoeveel tijd per dag spendeert de gemiddelde Belg of Nederlander dagelijks op dit platform? Wellicht meer dan we zelf zouden willen 😉 En gelukkig maakt onze vereniging zich ook schuldig aan die “verslaving”. Het is namelijk net daardoor dat ons oog begin van deze maand valt op een berichtje in één van de “chow chow” groepen die we volgen.
De boodschap: “Wegens familiale omstandigheden zoek ik een nieuw huisje voor Billie, mijn chow chow. Ze is 1 jaar oud en een écht chow karakter (hou daar rekening mee). Ze kan goed overweg met (jonge) kinderen. Andere honden zijn geen probleem, het is zelfs een pluspunt. Poezen ook geen probleem. Speels, maar koppig! Gechipt, nog niet gesteriliseerd. Ik doe haar niet zomaar weg, ik vraag 400€, omdat ik zeker wil zijn dat ze niet naar de eerste de beste gaat.

Bij ons gaat Billie sowieso niet naar “de eerste de beste”. Dat geldt voor Billie, maar ook voor alle andere chows die wij in onze vereniging opnemen. Alleen is het voor ons onmogelijk om 400€ neer te tellen. We komen tot een consensus waarbij we wel nog moeten betalen, maar gelukkig geen 400€!

Francine en John, die onlangs Angel helaas niet konden adopteren wegens een “no-go” met de poes, zijn uiteraard nog steeds in de running. We stellen Billie aan hen voor en zij zijn meteen razend enthousiast. We spreken af om Billie bij hen te brengen op zaterdag 18/8. Laten we hopen dat het deze keer wél lukt met de poes. In elk geval beginnen zij als “gastbaasjes”, en als alles goed verloopt, bestaat de kans dat Billie door hen geadopteerd wordt. Fijn!!

Carine, die zal zorgen voor de ophaling van Billie, heeft intussen ook contact met Jessica, Billie’s ex-baasje, en krijgt daardoor een beter zicht op de geschiedenis van Billie. 1 jaar jong, en al zo’n levensloop…

“Ik heb haar nog maar 2 maand en voor mij zat ze bij mensen die de chip nog zelf niet veranderd hadden van de eigenaars uit Antwerpen die haar weg gedaan hebben door allergie, maar dan stond ze wel mooi maar toen ik haar ging halen stond ze graat graat mager nu komt ze eindelijk op haar plooi 🙂 Haar chip staat nog altijd op de 1ste eigenaar. Een vriendin van mij is dierenarts en heeft haar gecontroleerd, heeft een vlooienbehandeling gehad etc. Haar vacht is al veel verbeterd nu geen vlooien blinkt terug en is terug mooi fluffy door het elke dag kammen 🙂
Wat ik niet begrijp is dat ze al 1,5 jaar is en nog geen regels geeft gehad en bij de vorige 2 ook niet dus …. en mijn vriendin heeft een cocktailmix gegeven, maar hadden het boekje niet bij . Is wel ook extra gecontroleerd op afwijkingen, omdat ze zo mager was, maar ze is kerngezond”. 

Ook voor ons zijn er een aantal zaken onduidelijk…. Is Billie effectief nog niet loops geweest? Of hebben de vorige baasjes niet oprecht alle info doorgegeven? Is het hen misschien niet opgevallen? (aangezien Billie niet gesteriliseerd is)
Heeft Billie effectief de nodige inentingen gekregen? Hier is namelijk geen bewijs van, aangezien er niets in het paspoortje werd ingevuld.

Vele vragen, weinig antwoorden dus momenteel.

We rekenen op Francine en John om, tijdens de periode dat Billie bij hen is als “gasthond”, de nodige informatie te verzamelen en ons door te spelen.

Zaterdag, 17 augustus:
de dag van de overdracht is aangebroken!

Hét belangrijkste: Teddy vindt zijn nieuwe vriendinnetje alvast méér dan OK!
En de poes?! Die was rustig en gromde niet 🙂 Billie toont een ‘gezonde’ nieuwsgierigheid, maar heeft verder geen kwade bijbedoelingen.

Het wandelen samen verloopt alvast prima!

& ook Billie’s eetlust lijkt helemaal niet aangetast! Goed nieuws 🙂
John bevestigt ons dat het echt een makkelijke meid is: “we mogen haar ook overal aanraken, heb zelf haar ogen al eens afgekuist. Morgen gaan we eens proberen om haar een beetje te kammen met beetjes zitten een paar klitten in.”

Zondag, 19 augustus:
The morning after? Fantastisch…. lekker veel gespeeld & tijd om te relaxen 🙂

Maandag, 20 augustus:
“Met Billie gaat alles erg goed. Vanmorgen kwam ze ons zelf wakker maken  en gaf likjes om naar buiten te gaan”.

Woensdag, 22 augustus:
“Oh! Wat gebeurt er buiten?”

Zaterdag, 25 augustus:
Francine laat ons weten dat alles nog steeds voortreffelijk verloopt. Ook de omgang met de poes, soms spelen ze ook samen! Billie is héél lief en wandelt héél graag.

Zondag, 26 augustus:
Zondag is rustdag voor iedereen, toch? 🙂

Woensdag, 29 augustus:
Billie heeft haar menstruatie! Alle hens aan dek dus om Teddy en Billie te scheiden zodat er geen ongelukjes gebeuren.

Woensdag, 12 september:
Billie is langs geweest bij de dierenarts. We nemen toch graag het zekere voor het onzekere en zorgen voor een algemene check-up, vaccinaties, het verzorgen van enkele oude hot spots en voor de rest was Billie heel braaf en vooral gezond. Intussen weegt ze 17kg, wat nog steeds te mager is, maar – uiteraard – wordt hier aan gewerkt!

Na de inspanning, volgt de ontspanning 😉

Zaterdag, 15 september:
De officiële adoptieformulieren zijn ondertekend! De cirkel is rond: zowel Billie, Teddy, de poes als adoptie-ouders Francine en John zijn halsoverkop verliefd geworden. Geen zoektocht meer voor Billie. Zij mag genieten van eindeloze liefde, ontspannende wandelingen, ontelbare knuffels, en immens veel speelmomenten!

Veel geluk, lieve Billie!

Héél véél geluk samen!

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)

Eén antwoord op “BILLIE ( TEEFJE / °2017)”

 1. geachte,

  Ik heb zeer veel interesse in de chowchow.
  ik zou graag willen weten hoe en waar ik deze kan bezichtigen.
  Ikzelf heb er vroeger ook een gehad. En wil dolgraag nog eentje.

  Gelieve me zo snel mogelijk terug te co tacteren.

  Groetjes Njusha

Reacties zijn gesloten.