BEAUTY (TEEFJE / °2007)

5 juli 2019:
Onze vrijwilligster Wendy heeft afgesproken om Beauty op te halen bij haar baasjes en rechtstreeks naar het trimsalon te rijden. Dat lijkt naderhand geen overbodige luxe, integendeel…. Wat we daar aantreffen is, op z’n zachtst genoemd, ongezien en vooral niet hondwaardig.

Eerst nog een kleine wandeling – waar ze uiteraard heel blij van wordt. Het moet zo’n 10 jaar (!) geleden zijn dat ze nog eens buiten mocht.

In de auto is ze braaf en geeft geen kik.

Bij de trimster aangekomen, is Beauty erg bang. Het is natuurlijk heel nieuw voor haar en er is veel werk aan de winkel.

VOOR:


NA:

Werkelijk overal zaten klitten – er was geen andere optie dan Beauty kort te scheren.

Gastmama Janne staat intussen klaar om Beauty een tijdelijke thuis te geven:

De eerste nacht is prima verlopen: het kussentje is goedgekeurd en Beauty blijkt ook zindelijk, hoera!

07-07-2019:
Janne: “Ben vanmorgen met Beauty gaan wandelen naar mijn mening geeft ze er niet veel om, maar moet zeggen ze hebben echt heel veel plaats om hier rond te wandelen achterom want ze heeft niet rondgesnuffeld of niks alleen rechtdoor gewandeld, ze zakt linksachter door haar heup af en toe😞 Ze begint contact te zoeken heb haar gisteren nog een half uur geborsteld en nu als ik ergens ga zitten komt ze bij me liggen maar echt affectie zoekt ze nog niet”.

09-07-2019:
Janne: “Het heeft effe geduurd maar ze voelt zich eindelijk op haar gemak”:

14-07-2019:
Onze collega Ingrid gaat langs bij Janne en was aangenaam verrast:
“Wat ben ik blij Beauty weer gezien te hebben . Wat een wereld van verschil in gedrag. Ze was ontspannen, relaxt en liet zich uitgebreid aaien. Janne heeft echt al fantastische vooruitgang geboekt met haar. Ze ligt steeds in de buurt. Ook binnen snuffelt ze rond terwijl de kat er ook zit”

19-07-2019:
Janne: “Beauty begint stilaan haar grenzen af te tasten,  heeft nooit echt een opvoeding gehad denk ik.. daarmee bedoel ik te zeggen dat ze bijvoorbeeld totaal niet weet waarom ze niet mag blaffen op de katten… ze blaft wanneer ze het niet eens is met bepaalde zaken. Ze is niet stout of zo maar als ik zeg dat ze iets moet doen loopt ze weg of begint te blaffen”

05-08-2019:
Wendy gaat op bezoek bij Beauty en bezorgt ons enkele prachtige foto’s. Ze laat ons weten dat Beauty er vrolijk en verzorgd uitziet en dat haar vacht intussen ook voller en glanzender is.

25-08-2019:
Beauty brengt vandaag een bezoekje aan Louise – zo kunnen we bekijken hoe de omgang met een niet-dominant teefje verloopt.

Het verdict van Mirthe, mama van Louise:
“Waren heel rustig, beauty heeft niet een keer geblaft.. heel positief dus. Conclusie: Beauty kan bij een gezin met een teefje die vrij onderdanig is”.

Janne, gastmama van Beauty, vult aan:
“Ja het was een zeer rustige Beauty heeft niet één keer geblaft of gesnauwd naar Louise!”

Welk gezin zoeken we voor Beauty?
Een gezin zonder andere honden of waar de honden niet-dominant zijn.; Beauty is een kranige oude dame met naast een eigen wil, ook de nodige portie dominantie. Op haar eigen terrein gedraagt ze zich duidelijker als diva die de andere honden probeert te domineren. Ze deinst er niet voor terug om andere honden uit te dagen en vervolgens naar ze te grommen en zelfs happen. Met onderdanige teefjes blijkt er geen probleem te zijn, dat bewijst althans de ‘test’ die we deden met Louise. Een test met een onderdanige reu heeft nog niet plaatsgevonden – dus dat moeten we nog even afwachten.

Wat betreft poezen: Beauty blijft blaffen zolang ze een poes in de gaten heeft.

Beauty is op zoek naar een rustige thuis, waar ze “koningin” mag zijn.