BACO (ex-‘Leeuw’) (REUTJE /°2017)

Begin juni stond er een ‘Leeuw’ op Marktplaats.

Leeuw kon niet meer blijven bij zijn huidige baasjes, zij hadden niet persé voor hem gekozen, maar verzorgden hem voor een familielid die al een tijdje in het buitenland verbleef en waarschijnlijk niet terug zou keren.

Zij hebben er goed over nagedacht om hem aan ons af te staan en dat bleek een ‘gouden’ beslissing te zijn.

Op woensdag 20 juni 2018 werden we in de namiddag gebeld door de toenmalige baasjes van Leeuw, we mochten hem komen halen omdat zij beiden aan het werk zijn en niet voldoende tijd en aandacht konden hebben voor hem. Leeuw zat vaak de hele dag alleen, werd wel meerdere keren uitgelaten maar ontbeerde toch de broodnodige aandacht. De eerste begroeting was zo leuk, veel gesnuffel en uitbundig handenlikkend, wat een lieverd. Dat zou wel goedkomen dus! Hij deed zijn naam eer aan, wat een kanjer van een hond!  Zijn baasjes hadden hem wat geschoren, dachten dat dat beter was voor hem. Hij moest wel nodig eens naar de hondentrimsalon om de vacht te ontwollen. Loes haalde hem op en nam hem mee naar huis. Daar zou hij een paar dagen verblijven totdat de nieuwe baasjes (die we op het oog hadden) met vakantie terug zouden zijn.

De begroeting met Loes’ eigen Chow Donna verliep goed hoewel hij een echte dominante reu is die niet gewend was om met andere honden samen te leven. Je bent jong en je wilt wat!!!

De tweede dag zijn we naar de dierenarts geweest voor een algehele checkup. Daar werd geconstateerd dat hij wellicht in de toekomst aan zijn oogleden geopereerd moet worden. Even afwachten hoe het zich ontwikkelt, wellicht ontspringt hij net die dans. Verder was het een gezonde jongen die wel ietwat aan de magere kant was. De ex-baasjes gaven hem voldoende eten, er stond de hele dag voer, maar de kwaliteit van het voer was helaas niet goed. Loes heeft hem op vers biologisch vlees gezet en dat was elke keer binnen een mum van tijd naar binnen. Niet zo heel gek hé? Naast zijn kwalitatief slechte voeding heeft hij ook niet voldoende beweging gehad dus zijn spieropbouw was niet in orde.  Daar lag een taak voor zijn nieuwe baasjes! Lekker veel wandelen en spelen.

Leeuw pastte zich eigenlijk heel snel aan. Het dominante gedrag naar Donna verminderde met de dag. Het is een lieve, makkelijke hond die heel erg houdt van wandelen en eten.  Ook Donna heeft deze keer weer haar best gedaan. Omdat Leeuw altijd, en van pup af aan, de enige hond in zijn huis is geweest kon hij niet goed spelen, dat heeft hij immers niet geleerd. Donna speelt graag en zij heeft hem dat ook min of meer geleerd. In het begin mondde dat steeds uit in ruzie, maar na een paar dagen konden zij lekker met elkaar ravotten zonder een grom en een snauw.

We hebben veel gewandeld in het bos en dat vindt hij heerlijk. Hij kan goed lopen en is makkelijk te sturen aan de riem.

Leeuw is een ontzettend aanhankelijke hond die graag in de handen is. Hij komt zelf naar je toe om knuffels te halen, duwt dan zijn kop tegen je knie aan en eist zo zijn aandacht op.

Het adoptiegezin wat we op het oog hadden, hebben we – tijdens hun vakantie –  laten weten dat wij wellicht een geschikte hond voor ze hadden. Zij waren direct enthousiast en zijn dezelfde dag dat terugkwamen nog komen kijken. Het was meteen eigenlijk al duidelijk: kijken is houden! Maar goed….. eerst maar eens zien of er een klik was. Zij kwamen binnen en Leeuw besnuffelde ze een beetje, gingen zitten en Leeuw likte zijn nieuw baasjes’ been. Dat was een goed teken. Zoals we al verwachtten, was het liefde op het eerste gezicht. Je kunt ook gewoon echt niet om deze hond heen!  Binnen een uur besloten zijn nieuwe baasjes dat zij hem meteen mee wilden nemen en hebben dat ook gedaan, volkomen onvoorbereid maar zo flexibel en zichtbaar verliefd. Strik erom, inpakken en wegwezen.

En daar ging de Leeuw, op naar zijn gouden 4everhome. Hij ging gewillig mee, sprong in de auto en liet het allemaal over zich heenkomen.

We hebben weer een fijn, liefdevol en warm huis gevonden voor deze heerlijke beer.

Nu lekker op de bank bij zijn nieuwe papa en mama. Wat een gezellige knuffelaar is het. In zijn nieuwe huis moet hij een paar keer per maand zijn plek delen met twee andere kleine hondjes. Dat gaat vanaf het begin heel erg goed. Leeuw leeft het leven van een koning: Koning Leeuw!! En wordt helemaal vertroeteld en dat is precies wat hij fijn vindt. Hij mag overal mee naar toe dus hij zal veel meemaken en dat is natuurlijk alleen maar goed voor zijn ontwikkeling.

Zijn naam ‘Leeuw’ is intussen ‘Baco’ geworden, een stoere naam voor een stoere man.

     

Onderstaande strip ontvingen we van zijn baasjes:
De ontmoeting met zijn ‘huisgenoten’:

Kortom: deze Leeuw heeft zijn paradijs gevonden!

(Geschreven door Loes Aalbers, vrijwilliger Chow4ever)