ANGEL (teefje / °2016)

Naast ons vrijwilligerswerk, is een deel van ons ‘Chow4ever’ bestuur ook nog fulltime werknemer/werkneemster 😉   (waaronder de persoon die deze pagina’s schrijft en de Facebook beheert ;-).

Gisteren was ik op verplaatsing voor het werk, onderweg naar mijn afspraak en voor het rode licht check ik toch snel mijn Facebook (ik weet het… verboden achter het stuur, maar soms is de drang zo groot ;-)) en ja: 1 van onze trouwe volgers, heeft alweer een advertentie op marktplaats zien staan. Deze keer voor een 2-jarig chowteefje met volgende beschrijving:

“Beste,
Hierbij doen wij onze prachtige Angel weg.
Angel is 2 jaar oud en een teefje
beschikt over alle inentingen (blijkt achteraf niet te kloppen!)
Ook is angel gesterilseerd.
Angel kan enorm goed met kinderen overweg..
en is ook sociaal met andere honden.

Wij kunnen jammer genoeg niet meer voor Angel zorgen.
Wegens veel te veel werk en werkuren die te verschillend zijn.
Mat, drink- en eetbakje,en eten erbij.
Prijs overeen te komen.
Goede thuis is belangrijker!”

Het verkeerslicht staat nog steeds op rood, dus maak ik van de gelegenheid gebruik (of misbruik in dit geval ;-)) om de link door te sturen naar de andere bestuursleden. Loes, experte in het opvolgen van marktplaats-advertenties :-), neemt meteen contact op met het gezin. 

Enkele uren later krijgen we de positieve bevestiging dat de baasjes Angel graag aan ons afstaan (waarvoor heel veel dank!). Intussen is het al na 23u, maar onze interne groepschat draait op volle toeren 😉 Kathleen en Jurgen maken een afspraak om Angel de volgende voormiddag al op te halen. Intussen worden ook Francine en John gecontacteerd, een kandidaat-adoptiegezin dat dringend op zoek is naar een teefje voor hun chow-reutje Teddy. Teddy is onlangs zijn eigen chowvriendinnetje verloren en is hevig aan het rouwen…

Francine en John zijn héél enthousiast en gelukkig ook vrij om Angel de volgende morgend in Tessenderlo op te halen. Al vanaf het eerste moment wordt duidelijk dat Angel en Teddy het goed met elkaar kunnen vinden 😉 Angel vertoeft als gasthondje bij Francine en John, maar als alles goed gaat, mag ze blijven!

 

Ook de rit naar Angel’s nieuwe thuis verloopt vlot! Francine houdt ons op de hoogte: “Wij zijn veilig thuisgekomen met Angel en Teddy. Angel is nu volop op verkenning!”…. Enkele minuten later…. “Ze zijn al samen aan het eten en ook de eerste wandeling is heel vlot verlopen”.

Spannend, die eerste momenten! Wordt uiteraard vervolgd 🙂

update 03/08:
Angel’s eerste nacht zit erop: goed geslapen, ze is wel een echt wakertje: ze hoort dus alles, momenteel reageert ze ook te wild t.o.v. de poes – maar ook de poes is te wild naar Angel toe. Intussen heeft Angel ook een bezoekje gebracht aan de dierenarts, waaruit volgende conclusie volgde:

“Angel heeft een tekort aan eiwitten en spiermassa. Het advies: meer vlees eten. Haar gewicht is nu 21,5 kg, dus er is inderdaad nog ruimte voor extra kilootjes. Bij aanrakingen op bepaalde plekken reageerde ze ook wat gevoelig, wellicht door de grote klitten die ze op haar hoofd had. Die heeft de dierenarts intussen vakkundig verwijderd. De verkleuring die zichtbaar is op haar tanden is momenteel tandplak en (gelukkig) nog geen tandsteen. “

We hebben van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om Angel’s vaccinaties te herhalen en haar te ontvlooien en te behandelen tegen teken. Aangezien haar vaccinaties totaal niet up-to-date waren staat er herhalingsvaccin binnen 3 weken opnieuw gepland.

update 06/08:
Met pijn in het hart hebben Francine en John moeten beslissen om een ander gastgezin voor Angel te zoeken. Het samenwonen met de poes lukte echt niet. Apart daarvan is Angel een heel lieve hond. Gelukkig staan Emilie en Philip paraat om Angel op te vangen. Ze spreken af met Francine en John en maandagmiddag zit Angel al in de auto op weg naar Aartselaar, waar Emilie en Philip haar lekker zullen verwennen 🙂  Ook Igor had het een beetje moeilijk na het vertrek van Flo, dat zijn dus 2 vliegen in 1 klap 🙂


Zoals we van Philip en Emilie gewend zijn, volgen onmiddellijk foto’s en updates, en zijn ze intussen ook langs de dierenwinkel gegaan 🙂 Daar werd mevrouwtje getrakteerd op een nieuw inlooptuigje. Volgens John hield Angel echt niet van haar vorig tuigje – wellicht vond ze dat dat niet snel genoeg ging 😉
Zoals een echte dame, genoot ze ten volle van de passessies en koos ze voor het harnasje dat voor haar het meest comfortabel zat 🙂

Naarmate de dag vordert, merkt Emilie al snel dat Angel een “lief actiefje” is. SUPER speels, maar soms een beetje te wild. Dus…. Angel krijgt ook wat extra speelgoed! De Dentastick (een aanrader om te werken aan haar tandplak!) is voorlopig geen succes. Komt nog wel!

En gelukkig voor Igor, is Angel ook heel actief. ‘s Avonds staat een flinke wandeling op het programma. Angel houdt er een snel tempo op na! Oef, net wat Igor ook leuk vindt.

En ook het speelgoed is intussen méér dan goedgekeurd.Angel is echt een héél speels hondje:

update 07/08:
Samen op wandel:

Onderweg kreeg Angel ineens zin om een sprintje te doen. Gastpapa Philip…. die kon niet anders dan volgen 😉

Na thuiskomst heeft Angel een beetje gegeten, is Philip gaan werken en bij thuiskomst lag mevrouwtje lekker voor de ventilator te chillen (héél begrijpelijk in deze temperaturen :-)) Hoewel  Angel ook al bewezen heeft dat niemand haar, zelfs in deze warmte, kan tegenhouden om te spelen!

‘s Avonds staat een bezoekje aan de hondenweide op het programma. De samenvatting is kort, maar duidelijk: LOPEN, LOPEN, LOPEN!!! en ook een beetje spelen met de andere hondjes.

En…. intussen is de Dentastick wél goedgekeurd 😉

update 08/08:
De verrassing van vandaag: Angel is zo’n type chow dat braaf naast de fiets meeloopt. Nog nooit meegemaakt, maar voor alles een eerste keer, toch? 🙂
Ze is onvermoeibaar, een wandeling is niet voldoende voor haar, ze heeft méér nodig. En ze lijkt het nog leuk te vinden ook! Na de wandeling ging ze nog een beetje in de tuin spelen, maar ze wou méééééér, dus ging Philip ook nog een rondje van 5km fietsen.

update 12/08:
Emilie:
“Hello! Even een update over ons (b)engeltje 😇
Angel weet intussen haar energie goed kwijt met 2x daags wandelen en spelen zoals het hoort. Ze is zo schattig als ze nieuwe speeltjes uitprobeert. Op de hondenweide leert ze ook dat elk hondje iets anders is en speelt en heeft ze een vreemde obsessie voor kwispelstaartjes. 😂

Ook is geen enkel konijn of kat veilig voor haar, ze heeft een superneus!
Bij het kammen pruttelt ze minder en minder tegen, ze begint te snappen wat we doen. Daarnet zelfs een enorme doorbraak; ik heb haar staart grondig mogen kammen! Ze hielp zelfs mee! Ze snapt dat die haren daar weg moeten! Natuurlijk is er nog veel werk aan, maar het begint er al op te lijken 😁💪 #fieregastpleegouders”

update 15/08:
Een dolblije Angel wanneer gastmama of -papa ‘s morgends naar beneden komen 🙂

Enkele uurtjes later….
“Ondertussen hebben we al een grote wandeling gedaan, zijn we op de hondenweide gaan spelen, en thuis ook😅🤗
Straks de auto in en dan nog een beetje gaan spelen met wat andere hondjes in het Antwerps havengebied. 💪🏻

Vandaag hebben Kathleen en Jurgen ook een bezoekje gepland aan een potentieel adoptiegezin voor Angel. Na hun goedkeuring, wordt er eveneens een datum geprikt waarop ze Angel kunnen ontmoeten. Spannend….

update 17/08:
Wat een gastpapa lijden kan….. (gelukkig kan Philip nogal veel verdragen 🙂 🙂 ):
“Na een vermoeiende nacht met 5x opstaan omdat madam aan het blaffen was, een HEEEEEEEEL actieve morgend ook nog door ons mieke 😅

update 18/08:
“Goede morgen allen,
Gisterenavond was ons madam weer niet moe. Dus nog even spelen in de tuin, (ikzelf met kleine oogjes) en ze liep heel de tijd toertjes achter haar staart, maar kon die niet vangen.
Na enige tijd kalmeerde ze wat en kon ik haar staart “aangeven” zodat ze erin kon bijten.
Als ik dan zelf heel ruw met mijn handen in haar staat graaide leek ze het leuk te vinden. Dus snel de borstel erbij 😅 en ik heb de helft van haar staart kunnen kammen 🤗 want ze is het snel beu als het moeilijk / vol met knopen wordt.
En een foto ter illustratie 🤪🤗 linkse deel gedaan rechtse nog niet”


update 19/08:
Vandaag was D-Day: de dag waarop de kandidaat-adoptanten van Angel haar zouden ontmoeten! De vonk sloeg meteen over. Ja, jullie lezen het goed: Donitja en Joey hebben ons laten weten dat Angel’s 4-ever mandje bij hen klaar staat!
Kathleen en Jurgen zullen Angel morgen naar Munsterbilzen brengen voor de “officiële” adoptie!


Update 21/8:
Angel heeft gisteren haar intrede gemaakt in het huis van Donitja, Joey, de 2 kindjes en Charlie, een chow-reutje van 5 jaar!


Joey en Donitja laten alvast weten hoe de eerste nacht verlopen is:
Gisterenavond al fijn gaan wandelen met de 2 hondjes. Echt een lief hondje, komt zeker goed! Wel een echt koekiemonster amai haha. Deze nacht heeft ze ook rustig bij ons geslapen”

En als wij merken dat de hondjes goed slapen…. dan kunnen wij dat ook! 😉

(Geschreven door Kristien Van Assche, vrijwilliger Chow4ever)