AFSTAND DOEN VAN UW CHOW?

Omwille van persoonlijke omstandigheden (dewelke dat ook mogen zijn) bent u niet langer in staat om uw chow te bieden wat hij/zij verdient?

Vaak zien we dat baasjes hun viervoeter dan op tweedehandssites zoals Marktplaats aanbieden. Uiteraard met de beste bedoelingen. Maar….
Hou u hier a.u.b. ver van verwijderd! Het zou niet de eerste keer zijn dat een hond in slechte handen valt en een verschrikkelijke toekomst tegemoet gaat. Broodfokkers zijn sluw genoeg om zich voor te doen als warme en lieve mensen die uw chow de hemel op aarde beloven, maar niks is minder waar. Zeker niet-gesteriliseerde of gecastreerde honden lopen een reëel gevaar om als broodfokhond gebruikt te zullen worden. Honden die vastgebonden worden en verplicht worden te paren, zijn geen uitzondering.

We kunnen ons voorstellen dat u graag zeker wil zijn dat uw chow een mooie toekomst tegemoet gaat. Door de opvolgingsbezoeken die wij brengen aan de chows die door ons geplaatst worden, de regelmatige updates (via foto’s en filmpjes) mag u op beide oren slapen. Onze adoptiegezinnen worden eerst grondig gescreend alvorens zij een plaatsje in onze database krijgen. Nadien wordt geëvalueerd welke chow bij welk gezin past. Een proefperiode van 2 maanden brengt meestal bevestiging van ons ‘gevoel’. Een officiële adoptie volgt na 2 maanden proefperiode. Gedurende de proeftijd hebben wij zeer frequent contact met de kandidaat-adoptanten. Zij vertellen ons hoe het gaat, sturen ons foto’s en filmpjes door en uiteraard doen wij ook een opvolgingsbezoek alvorens de chow effectief geadopteerd wordt.

Wij vragen geen bijdrage om uw chow aan ons af te staan. Het enige wat we u vragen is zoveel mogelijk info (en eventueel foto’s) van uw hond. Dit doen we door u een ‘afstandsdocument’ te laten invullen waarbij we dieper ingaan op het karakter van de hond, zijn/haar voedingsgewoonten, plus- en minpunten enzovoort. Het afstandsdocument is voor ons een belangrijk instrument. Zonder dit document zijn wij namelijk niet gemachtigd om de afstandsprocedure te starten. Anderzijds is het voor ons ook een ‘zekerheid’ dat u ons uw vertrouwen geeft om op zoek te gaan naar een nieuw gouden mandje voor uw chow. Het intrekken van uw aanvraag (na ondertekening van het afstandsdocument) kan leiden tot het betalen van een schadevergoeding.

We vestigen er graag de aandacht op dat onze vereniging bestaat uit mensen die op vrijwillige basis helpen elke Chow een warm en liefdevol thuis te bezorgen. 
Dit doen wij zonder enige tegemoetkoming in vervoerkosten, telefoonkosten , vrije dagen, en noem zo maar op wat erbij komt kijken als we een chow gaan herplaatsen. 
Allemaal uit liefde voor dit ras. Velen van ons hebben daarnaast nog een drukke baan en dus wordt er veel geregeld in avonduren en weekenden.
Onze vereniging krijgt steeds meer naamsbekendheid en we hebben het daardoor steeds drukker. Gelukkig is er de laatste maand extra hulp bij gekomen.
Maar ook constateren we de laatste maanden ook minder leuke dingen.
Regelmatig wordt er op ons een beroep gedaan om voor een chow een nieuwe thuis te zoeken. Daar zetten wij ons dan meteen met zijn allen voor in.
Er wordt een nieuw adoptiegezin gezocht, contacten gelegd, vervoer geregeld, vrije dagen geregeld enzovoort. Als alles dan geregeld is, wat veel tijd heeft gekost, komt het helaas voor dat de mensen zich terug trekken en hebben ze een andere oplossing gevonden.
Dat is niet alleen voor ons een teleurstelling maar zeker voor het nieuwe adoptiegezin die alles al voorbereid hebben op de komst van hun nieuwe huisdier.
Wij gaan altijd zeer respectvol om met iedereen en verwachten dit respect dan ook terug te ontvangen.
Wie in de toekomst een beroep op ons wil doen zullen wij voortaan eerst een document laten tekenen dat de hond aan onze verantwoording wordt overgedragen. Dit is dan ook bindend, zodat de hond niet via een ander kanaal verkocht wordt.
Op deze manier hopen we te voorkomen dat diverse partijen teleurgesteld worden.

Hebt u vragen of hebt u onze hulp nodig? Aarzel niet om ons te contacteren via info@chow4ever.eu

Chow4ever 11. Document tot afstand (4)